Belföld

Parkolási maffia: nyomozók jártak az újbudai önkormányzatnál

rtl.hurtl.hu

2023. március 30. 19:22

Az önkormányzat szerint az előző vezetéssel kapcsolatos az ügy.

Az újbudai önkormányzatnál jártak csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozói, akik a kerület korábbi parkolócégéhez, a SIS Parking Kft.-hez kapcsolódó dokumentumokat, és elektronikus adatokat vettek át, írta az önkormányzat közleményében, amit a Telex szemlézett.

A nyomozó hatóságok már több mint egy éve vizsgálják a SIS Parking korábbi tevékenységeit, melyek a közlemény szerint három budapesti kerületet is érintenek: Zuglót, Józsefvárost és Újbudát. Előbbi helyen korábban az MSZP-s Tóth Csaba nevét lehetett hallani a cég kapcsán.

A SIS Parking Kft. állítólag úgy nyerhette meg a zuglói parkolás-üzemeltetési munkákat, hogy vállalta a profit felének visszaosztását, de a vállalat egy nagyobb számlagyáras történet szereplője is lehett.

Az önkormányzat 2019-ben megválasztott új vezetésnek egyik első intézkedése volt egy száz százalékban önkormányzati tulajdonú parkolási cég megalapítása. Mint írták, a korábban megkötött szerződések lejárta után, vagyis 2020 óta az önkormányzatnak semmilyen kapcsolata nincs az említett üzemeltető céggel, és hozzátették, hogy együttműködnek a nyomozó hatósággal.

Nyitókép: Google Maps

#Belföld#újbuda#önkormányzat#nyomozás#parkolás

Címlapról ajánljuk