Belföld

Hosszas viták után lemondott az egri Fidesz frakcióvezetője

rtl.hurtl.hu

2023. március 28. 21:52

Oroján Sándor a Facebookon jelentette be a távozását.

Oroján Sándor lemondott az egri Fidesz-KDNP frakcióvezetői posztjáról, írja az Egerinfo.com. A lap szerint a tisztséget a képviselőcsoport egyhangú döntésével mostantól Orosz Lászlóné Ibolya tölti be.

A volt frakcióvezető azt mondta: „Mindannyian érezzük, hogy 2019 óta Eger a rendszerváltás utáni történelmének legrosszabb időszakát éli. A város nem halad, a városvezetés pedig kudarcot kudarcra halmoz. Megállt, megtorpant és elbukott fejlesztések, beruházások, bezárt parkolóház, bezárt Senator-ház, egyre rosszabb köztisztaság és közállapotok mindenütt”.

Szerinte ez a városvezetés hibája, azonban többek szerint azért nem halad a város, mert a volt jobbikos Mirkóczki Ádám polgármester és a városvezetés minden energiáját rá fordítja. „Számomra a legfontosabb az, hogy Eger fejlődjön. Eddig is ezért vállaltam az első vonalban frakcióvezetői munkát, és most ugyanezen ok miatt döntöttem úgy, hogy megpróbálok véget vetni a Mirkóczki-Oroján párharcnak, megpróbálok véget vetni ezeknek a vitáknak”.

Oroján továbbra is tagja marad a frakciónak, és reméli, hogy ezentúl kevesebb energiát vesz el a csatározás. Azért is dolgozik majd, hogy a pártszövetség a következő, 2024-es önkormányzati választásokon újra elnyerje az egri választópolgárok bizalmát.


Nyitókép: Facebook

#Belföld#eger#mirkóczi ádám#Oroján Sándor#frakció#fidesz#lemondás

Címlapról ajánljuk