Belföld

Razziáztak a csődbe került fővárosi roma önkormányzatnál

rtl.hurtl.hu

2023. március 23. 15:50

Több telefont és bútort is lefoglaltak a hatóságok.

Razziáztak a hatóságok a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál (FRNÖ), ahol több mobiltelefont, illetve bútort is lefoglaltak, írja a Népszava. A szervezet elnöke azt mondta a lapnak: „Csődben vagyunk, teljesen működésképtelen” a szervezet.

Az adóhatóság emberei csütörtökön előre egyeztetett időpontban jelentek meg a II. János Pál pápa térnél lévő Szilágyi utcában, a testület irodájában. A főpolgármesteri hivatal munkatársai is jelen voltak, és átadták a NAV-osoknak az FRNÖ náluk lévő iratait – Abházi József elnök nem tudta megmagyarázni, miért a főpolgármesteri hivatalban tartották ezeket.

Az adóhatóság 154 millió forintot próbál behajtani annak a (már megszűnt) szakképző iskolának az ügyében, amely a fővárosi roma önkormányzat fenntartásában működött, ám a tényleges tartozásuk ennél nagyobb is lehet: a roma önkormányzat felé fennálló (részben vitatott) követelések összege kis híján eléri a 237 millió forintot.

Csóka János, a testület eddigi elnöke ebben a hónapban mondott le tisztségéről. Ha megtörténik az átadás-átvétel, Abházi József első dolga az lesz, hogy szakértőkkel átvilágíttatja az FRNÖ pénzügyeit, az eredmény függvényében pedig megteszi a szükséges lépéseket.

Nyitókép: Google Maps

#Belföld#fővárosi roma nemzetiségi önkormányzat#razzia#adóhatóság#nyomozás

Címlapról ajánljuk