Belföld

Dráma az ATV-ben: megszólalt a műsorvezető és vendége, aki élő adásban ájult el

rtl.hurtl.hu

2023. március 23. 12:15

 „Amikor ott van egy ember, egy vendég, akin látod, hogy azonnal összeesik, akkor nem érdekel a műsor. Kit érdekel a műsor?”

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő az ATV-n látható, szerda esti Mai Téma elő adása közben rosszul lett. Az adást rögtön megszakították, mentőt hívtak. 

A Blikk érte el telefonon Kis-Benedek Józsefet, aki a lapnak elmondta: nem tudja, hogy mi történhetett vele: „Azt éreztem, hogy szédülök, forog velem a világ. Aztán eldőltem, mint egy zsák. Még folyik a vizsgálat, tegnap este óta itt vagyok a Honvédkórházban. Hálás vagyok a csatornának, gyorsan cselekedtek. Nem történt még hasonló sem velem korábban, úgy néz ki, valahol el kell kezdeni.”

Bodacz Balázs műsorvezető elsőként ugrott oda az eszméletét elvesztő férfihez, az adást pedig azonnal megszakították. A Nap Hírének úgy fogalmazott:

Egy ilyen pillanatban szűnik meg a műsor.

 „Amikor ott van egy ember, egy vendég, akin látod, hogy azonnal összeesik, akkor nem érdekel a műsor. Kit érdekel a műsor? Majd csinálunk másikat. Az a fontos, hogy az ő testi épsége minél inkább biztosítható legyen” – mondta. 

Arra is kitért, hogy Kis-Benedek Józsefnek volt még annyi ereje, hogy ne essen hirtelen össze, és ne üsse meg magát, így sikerült hátulról megfognia. A stúdió padlójára fektették le, és azonnal értesítették a mentőszolgálatot.

Kioldottam a nyakkendőjét, az ing- és nadrággombját, hogy ne legyen sehol elszorulva, egy-két perc múlva pedig szerencsére magához is tért

 – emlékezett a Mai Téma műsorvezetője. A biztonságpolitikai szakértő kommunikált, tudta, hol van, kik veszik körül, így az egészségügyi állapotával kapcsolatban is tettek fel kérdéseket, míg a mentőszolgálat a helyszínre ért. Bodacz szerint ekkor már szerinte mindannyian készen álltak arra is, hogy ha kell, újraélesszék a férfit. 

Az alábbi videón 2:20 után látható, ahogy a műsorvezető reagál az eseményekre.

 

Nyitókép: ATV/Budapest Környéke/YouTube

#Belföld#atv#Kis-Benedek József#mentő

Címlapról ajánljuk