Belföld

Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok kajakos elindul a gödi polgármesteri székért

rtl.hurtl.hu

2023. március 22. 20:22

Függetlenként indul Kammerer a májusi időközi választáson.

„Le kell zárni a kudarcos múltat, változásra van szükség! Lendületbe kell hozni Gödöt. Eddig azért küzdöttem, hogy Magyarországnak dicsőséget szerezzek, most azért fogok dolgozni, hogy Göd is egy győztes város legyen. Irány a dobogó teteje, hajrá Göd!” – írta a Facebook-oldalán szerdán.


Gödön május 14-én időközi polgármester-választás lesz, miután a város eddigi vezetője, Balogh Csaba lemondott. Az ex-momentumos politikus 2019-ben váltotta le a Fideszt Gödön az ellenzéki összefogás jelöltjeként, azonban fél évvel később szétesett az összefogás. A nyolcfős frakció kettévált, az ellentétek miatt pedig a város vezetése lényegében ellehetetlenült.


A Magyar Narancs februárban arról írt, hogy a Fidesz kapacitálta arra a háromszoros olimpiai bajnok kajakost, hogy induljon majd a választáson, azonban ő akkor még azt mondta, nem kérték fel jelöltnek. Arról is beszélt a lapnak, hogy baráti társaságában felmerült már az esetleges indulása, de szerinte a helyieket csak függetlenként lenne érdemes képviselni. Kammerer a Facebook-oldalán most független polgármesterjelöltként mutatkozott be.

Nyitókép: A bakui Európa Játékokról érkező Kammerer Zoltán kajakos a Liszt Ferenc repülőtéren 2015. június 17-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

#Belföld#kammerer zoltán#göd#időközi polgármester-választás#balogh csaba

Címlapról ajánljuk