Brutális áremelkedés a Balatonnál: akár 40 százalékkal is drágulhatnak a szállásárakMég mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni.
Belföld

Brutális áremelkedés a Balatonnál: akár 40 százalékkal is drágulhatnak a szállásárak

rtl.hurtl.hu

2023. március 17. 10:04

Még mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni.

A Balatonon sok turistára készülnek a nyáron de van olyan szálloda, ahol 30 százalékkal drágább a szoba a szezonban, a magánszállások esetében pedig a 40 százalékos áremelés is elképzelhető, írja a Pénzcentrum.

Dr. Mörk László, a Magánszállásadók Országos Szövetségének elnöke szerint nem lesz ritka a 30, de akár a 40 százalékos áremelés sem a  balatoni magánszállások esetében, írja a portál.

Mint írják, a háború közelsége miatt a külföldi turisták még mindig nem igazán jönnek a korábbi számokban, vagy ha igen, a fővárosban megállnak.

Az alapáraink, melyek már most elérhetőek a nyári szezonra, azok a tavalyi évhez képest legalább 30 százalékkal magasabbak

– mondta el a Pénzcentrumnak Antal Bernadett, az alsóörsi Hotel Laroba vezetője. 

Ugyanakkor a legnagyobb magyar szállásfoglaló portál adatai szerint a top települések árváltozásai alapján tavalyhoz képest jelenleg átlagosan 14 százalékos az áremelés az egy főre eső éjszakánkénti átlagárban. Megjegyzik: ez betudható két korábbi kampánynak, és némileg nőhet még a különbség, ami átlagosan 14-18% körüli lehet majd.

Nyitókép: Varga György / MTI

#Belföld#balaton#szállás#drágul

Címlapról ajánljuk