Belföld

Tiktokkereket bíráltak és a NATO-bővítés ellen tiltakoztak a Mi Hazánk megemlékezésén

rtl.hurtl.hu

2023. március 15. 15:02

Novák Előd azt is kifogásolta, hogy a kormány „békepárti retorikája” ellenére mindent megszavaz Brüsszelben.

Orbán Viktor kiskőrösi beszédével egyidőben, 15 órától hirdették meg a Mi Hazánk március 15-i megemlékezését a budapesti Pilvax közben.

A hvg.hu tudósítása szerint a rendezvény kezdete előtt több mint kétszázan voltak, köztük sok fiatal. A párt szerint megemlékezésük „béketüntetés” is, azért gyűltek össze, hogy ellenezzék a NATO bővítését, külföldi csapatok Magyarországra telepítését, az Orbán Viktor által is megszavazott szankciókat és Ukrajna támogatását.

Az ifjúsági tagozat elnöke, Cservenák Mihály a tiktokkereket és influenszereket bírálta beszédében, akik szerinte „azt mondják nekünk, hogy minden csak trauma volt az életünkben, valljuk be, hogy gyengék vagyunk”. Ezzel szemben szerinte pártja célja visszaadni a fiataloknak a megbecsülést. Dócs Dávid, a párt alelnöke és országgyűlési képviselője Petőfi Sándor után Horthy Miklós érdemeit méltatta.

A 24.hu tudósításában azt írja: a Mi Hazánk szerint „Ukrajna területi integritásának hajtogatása helyett inkább azt kéne megakadályozni, hogy a kárpátaljai magyarságot golyófogónak használják”. Dócs Dávid arról beszélt, hogy nemcsak politizálni, hanem kormányozni is szeretnének, „ez lenne a záloga annak, hogy ismét a magyar érdekek kerüljenek a külföldi érdekek kiszolgálása elé”.

Novák Előd, a párt másik alelnöke azt emelte ki, hogy a kormány „békepárti retorikája” ellenére Brüsszelben mindent megszavaz, és kijelentette, hogy meg fogják vétózni a NATO bővítését. Szólt a Budaházi-perben elítéltekről is, akik szerinte „nem terroristák, hanem antiterroristák, akik a 2006-os rendőrterror ellen léptek fel”.

Toroczkai László pártelnök szerint baloldali „terroristák” agyba-főbe vertek „magyar hazafiakat”, és azt kérdezte, hol voltak a titkosszolgálatok és az Alkotmányvédelmi Hivatal. Azt is közölte: „vissza kell venni Budapestet a belpesti romkocsmatöltelékektől”.

Nyitókép (archív): MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#mi hazánk#Március 15#nemzeti ünnep#tüntetés#megemlékezés

Címlapról ajánljuk