Belföld

Hatmilliós jutalmat kapott a szakképzés vezetője, helyettesei is millióknak örülhettek

rtl.hurtl.hu

2023. március 13. 10:19

Motivációs elismerésének összege magasabb volt, mint egy kezdő oktató kétévi nettó fizetése.

„Van-e még feljebb a tankerületi vezetők milliós jutalmainál?  Van! Dr. Magyar Zita a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke és helyettesei többszörösen túlszárnyalták köznevelés vezetőinek kirívó jutalmait is a választás előtti évben. Az elnök motivációs elismerésének összege magasabb volt, mint egy kezdő oktató kétévi nettó fizetése” – írja Tóth Endre, a Momentum oktatáspolitikusa a Facebookon.

Az országgyűlési képviselő közérdekű adatkérés útján szerezte meg a szakképzési vezetők által kapott jutalmak összegét, amelyet pénteken kezdett publikálni. Az MTI írta meg, hogy reggel folytatta az adatok közzétételét: ezek alapján 

  • Dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke kereken 6 millió forintot, 
  • míg helyettesei: Csontos Dávid és Hudacsek László Péterné 5,4, míg Nagy Zoltán közel 2 millió forintot vihetett haza 2021-ben.

Tóth videójában megszólaltat egy szakképzésben tanító oktatót is, aki elmondja: bár ők is kaptak jutalmat az elmúlt években, de ez nála csak 50 ezer forintot jelentett.  A momentumos oktatáspolitikus hozzáteszi: 

Megdöbbentő, hogy ilyen aránytalan jutalmazási gyakorlatot működtetnek a szakképzésben is. Itt az ideje, hogy az oktatás felsővezetői helyett végre a gyermekeinket tanító pedagógusokat becsülje meg a kormány!


Nyitókép: Tóth Endre / Facebook

#Belföld#momentum#tóth endre#szakképzés#jutalom

Címlapról ajánljuk