Belföld

Orbán Viktor firenzei kitérője, egy többmilliós tornacipő, és vihart kavart ölelések – ezek voltak a hét videói

rtl.hurtl.hu

2023. március 11. 18:46

Véget ért a Való Világ 11. évada, a főnyereményt ezúttal VV Kriszti vihette haza, öröme azonban nem lehetett teljes, hiszen az eredményhirdetéskor a második helyezett VV Melinától ölelés helyett csak egy hűvös kézfogást kapott. Nem úgy, mint Ráczné Földi Judit, akinek eskütétele után furcsa öleléssel gratulált Gyurcsány Ferenc. Mindeközben Nagy Alekoszra rendőrt hívtak, aki az ügy kapcsán azzal is eldicsekedett, hogy több szeretője van.

Olaszország érintésével repült haza múlt héten az egyik honvédségi különgép Egyiptomból. Nem sokkal később több fénykép is készült Orbán Viktorról, ahogy Firenzében, majd Velencében sétál. A miniszterelnök sajtófőnöke szerint ez magánprogram volt, ezért nem árulhat el részleteket. Hadházy Ákos szerint a kerülő milliókba került az adófizetőknek, ezért közügy, mivel utazott Orbán Viktor. A független országgyűlési képviselő szerint Firenzében tanuló lányát látogathatta meg a miniszterelnök

Iskola a határon

Újabb hét iskola és óvoda kerülhet egyházi tulajdonba Budapesten. Az országgyűlés decemberben döntött arról, hogy az önkormányzati tulajdonban álló, de egyházi fenntartású intézmények tulajdonjogát ellentételezés nélkül megkaphatják az egyházak, amennyiben kérik. A XI. kerületi, ellenzéki vezetésű önkormányzat jogi lépéseket tervez. A XVIII. kerület szintén ellenzéki polgármestere szerint viszont nem történik valódi vagyonvesztés.


Ezzel szembesült Sinka Imre is. Ha bilincsben viszik el, akkor sem írja alá a megállapodást az iskola és óvoda átadásáról az egyházzal – ezt írta Facebookon Békésszentandrás polgármestere, miután a Szeged-Csanádi Egyházmegye a törvény alapján bejelentette igényét a helyi, önkormányzati tulajdonú iskolára és óvodára. Sinka azt mondta az RTL Híradónak a strasbourgi bíróságig elmegy, hogy megvédje az önkormányzati vagyont.

Az egészség ügye

Mindeközben az orvosi kamara alelnöke szomorú képet vázolt fel a Házon kívülben az egészségügyről. Dr. Lénárd Rita szerint rosszabb ma a betegeknek Magyarországon, mint nyolc évvel ezelőtt, az orvosok elvándorlása a külföld és a magánegészségügy felé pedig fokozódott. Orbán Viktor 2020-ban megállapodást kötött a kamara vezetésével az alapbérről, utána azonban egészen más számokkal jött ki a törvény. Manapság pedig már úton van a közlöny a nyomdába, mire meghallgatják az orvosok javaslatait. A kamara alelnöke úgy érzi, most a kormány visszaküldte őket az alapvonalra, és kezdhetik újra az építkezést.


A nem túl jó állapotban lévő egészségügyre egyik példája az is, hogy nem lehet kapni a gyógyszertárakban az epilepszia elleni egyik gyógyszert, ami miatt nagy bajba kerülhetnek az ebben szenvedő gyerekek. A készítmény nem helyettesíthető, csak másik hatóanyagú gyógyszert tudnak felírni az orvosok. Egy apa kétségbeesetten kereste fel  az RTL szerkesztőségét, azt mondta, kisfia gyógyszerei fogyóban vannak, segítséget nem kap. Gulyás Gergely miniszter kérdésünkre azt mondta: a hiány globális és a készítmény június végéig biztosan nem elérhető.

Drágaságok

És ha ez még nem lenne elég: nincs vége a rekordgyors drágulásnak a GKI szerint. Hiába csökkent három tized százalékponttal, továbbra is 25 százalék felett van az infláció Magyarországon – derült a KSH friss adataiból. A DK a kormányt hibáztatja a pénzromlásért. A kormány szerint az árstopokkal jelentős többletkiadásoktól védték meg a családokat.


Hivatalosan a parlamentet képviseli, mégis négy kormánypárti politikus alkotja azt a delegációt, amely Finnországba és Svédországba ment tárgyalni. A finn külügyi bizottság alelnöke szerint nincs mit tárgyalniuk ezzel a küldöttséggel. A Fidesz szerint épp az ilyen nyilatkozatok miatt van szükség a delegáció látogatására. A Momentum szerint a finn és svéd NATO-csatlakozás magyar halogatása csak Oroszország érdeke.

Ölelések

Ártalmatlan ölelés volt, és nem okozott semmilyen kényelmetlenséget Ráczné Földi Juditnak Gyurcsány Ferenc sajátos gratulációja hétfőn a Parlamentben. Ezt a frissen esküt tett DK-s országgyűlési képviselő nyilatkozta az RTL Híradónak. A jelenet többekben megdöbbenést váltott ki. Orbán Viktor miniszterelnök zavart mosollyal az arcán félrenézett, Gulyás Gergely miniszter pedig láthatóan nem hitt a szemének. A protokollszakértő szerint Gyurcsány furcsa gratulációja szinte már abúzus-kategóriába sorolható


A Gyurcsány Ferenc érdekes gesztusán elcsodálkozó Gulyás Gergely és Lengyel Tamás között nehéz párhuzamot vonni, egy ponton mégis kapcsolódnak: mindketten rendszeresen tartanak kormányinfót. Annyi különbséggel, hogy Lengyel Tamás és csapata a YouTube-csatornájukra gyártják a Kormányinfó+ című online műsort, melyben más szemszögből, humoros formában dolgozzák fel a magyar kormány teljesítményét és a politika eseményeit.


106 nap bezártság után VV Kriszti vihette haza a Való Világ 36 millió forintos főnyereményét. A Reggeliben arról is mesélt, hogy nagyon rossz érzéssel töltötte el, hogy az eredményhirdetéskor a második helyezett VV Melina nem akarta megölelni őt, csak egy rideg kézfogást kapott tőle. Melina később a Fókusznak elárulta, miért utasította el Kriszti ölelését.

Brutális bunyó és pofátlan lopás

Brutális verekedés robbant ki múlt héten péntek este egy nyíregyházi diszkónál. Az esetről felvétel is készült. Egy háromtagú társaság és a biztonsági őrök estek egymásnak, egyikük boxert is használhatott. Hárman kórházba kerültek, két férfit pedig őrizetbe vett a rendőrség. A szórakozóhelyen állítólag korábban is előfordult hasonló brutalitás.


Az üggyel kapcsolatban YoungG is megszólalt. Azt állítja, tavaly őt is kipécézték a szórakozóhely biztonsági emberei:


Több millió forint értékű tornacipőt loptak el a 19 éves Pachert Balázs boltjából. A Cápák közöttben feltűnt fiatal vállalkozó 300 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni az elkövetőket. A tolvajok számára azonban rossz híre van, hiszen hiába ér 4,5 millió forintot a sportcipő, kiegészítők nélkül nagyon nehezen lehet értékesíteni. 


Felháborodva közvetített élő videót Nagy Alekosz, miután az újpesti társasházban rendőrt hívtak rá. Az emelkedett hangulathoz szemmel láthatóan az alkohol is hozzájárult. Csendháborítás miatt vonultak ki a celebhez, aki a Fókusznak azzal is eldicsekedett, hogy több szeretője is van:


A bíróság elutasította Lagzi Lajcsi halasztási kérelmét, mert a rácsok mögött megfelelően el tudják látni, így a zenész biztosan börtönbe vonul. Lajcsinak február 15-én kellett volna megkezdeni 3 és fél éves börtönbüntetését, de ő egészségügyi okokból halasztást kért. Ezt a kérelmet dobta most vissza a Budapest Környéki Törvényszék, mivel annak törvényes oka nem áll fenn. Közben kiderült, hogy nem a zenész lesz az egyetlen Galambos Lajos a kecskeméti börtönben.

#Belföld#orbán viktor#gyurcsány ferenc#firenze#való világ#vv kriszti#egészségügy#Gazdaság#lagzi lajcsi#young g#balázs kicks#ma

Címlapról ajánljuk