Belföld

Lebontaná a főváros a Nyugati téri felüljárót

rtl.hurtl.hu

2023. március 10. 9:36

Karácsony Gergely és Soproni Tamás is arról beszélt, hogy nem tettek le a Nyugati tér rendezéséről, a munkákat pedig már idén elkezdik.

Hiába állíttatta le Lázár János, építési és közlekedési miniszter a Nyugati pályaudvar, illetve annak környezetének fejlesztését, a főváros, illetve Terézváros nem tett le arról, hogy megvalósítsa a terveket – mondta Karácsony Gergely főpolgármester és Soproni Tamás, a VI. kerület polgármestere pénteken.

Karácsony szerint nemsokára átadják a Nyugati pályaudvar metrómegállót, ezzel párhuzamosan azonban rendezni kell a pályaudvar szomszédságában fekvő Nyugati tér helyzetét is.


A Lázár által leállított beruházás tervei között szerepelt, hogy az Eiffel-csarnokból kikerülnének a vonatok, a csarnok melletti parkolót és buszpályaudvart felszámolnák, parkosítanák, a Nyugati téri felüljárót elbontanák. A Telex cikke szerint a továbbtervezésre elnyert uniós támogatási szerződést felmondta a kormány, így a tervezés nem folytatódik, a felüljáró is megmaradna.

Karácsony és Soproni a videóban elmondták nem tettek le arról, hogy a Nyugati tér és a Puczi Béla tér megújuljon, illetve arról sem, hogy a felüljárót elbontsák. A terézvárosi polgármester szerint a munka már idén megkezdődik, a Nyugati téren három új gyalogátkelőhelyet is létesítenek majd, hogy akadálymentes legyen a közlekedés. 

#Belföld#budapest#karácsony gergely#Soproni Tamás#nyugati tér#felüljáró#lázár jános

Címlapról ajánljuk