Belföld

Videón, ahogy Orbán Viktor virággal köszönti, simogatja a Karmelita takarítónőit

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 8. 11:56

A Facebookon közzétett felvételen mellesleg felbukkan egy érdekes tárgy is.

  • Csókolom!
  • Szép jó napot!
  • Nem lánykérés. Nőnap.

Így kezdődik Orbán Viktor miniszterelnök nőnapi videója, amiben kicsit kibontva látjuk a délelőtt közzétett fotó történetét. Mint azt korábban megírtuk, a kormányfő a nemzetközi nőnap alkalmából négy nővel, feltehetően a Karmelita kolostor takarítónőivel fotózkodott, akiknek megköszönte a munkájukat. A képhez azt írta a kormányfői Facebook-oldal kezelője, hogy „Köszönjük a tisztaságért felelős hölgyek munkáját!”


A két perccel 12 óra után közzétett, Nem lánykérés, nőnap! című videón láthatjuk is, ahogy Orbán Viktor a miniszterelnöki rezidencia egyik szobájában a kávézóasztalra odakészített tulipánokból és nárciszokból magához vesz párat, majd az egykori kolostor folyosóján meglepi a virágokkal az épp felmosó nőket. Kiderül az is, hogy a nőnapi köszöntésre a kormányülés előtt szakított időt a miniszterelnök, aki simogatással, puszival, öleléssel és kézfogással is kifejezte háláját a Karmelitában dolgozó nőknek. 

Az ötödik Orbán-kormányban egyébként egy nő dolgozik, a válófélben lévő Varga Judit igazságügyi miniszter. Azt, hogy őt hogyan köszöntötték ma, csak sejteni lehet a fotóból, amit Varga a Facebookon közzétett:


A fenti videó érdekessége egyébként, hogy a legeslegelején feltűnik benne egy különös eszköz. A szobában, ahol Orbán magához veszi a virágokat, a bal oldalon lévő ablakmélyedésben áll egy tárgy, ami a látható részletei – a láb és az okulár – alapján nagy valószínűséggel egy háromlábú állványra, tripodra szerelt csillagászati távcső.

Videón, ahogy Orbán Viktor virággal köszönti, simogatja a karmelita takarítónőit
Ott egy távcső
#Belföld#orbán viktor#nőnap#Karmelita

Címlapról ajánljuk