Belföld

Orbán Viktor apjának bányájához kirándult a német EP-képviselő, meglepődött

rtl.hurtl.hu

2023. március 8. 11:54

Daniel Freundot Hadházy Ákos kísérte el. 

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő kirándulni vitte Daniel Freund német EP-képviselőt Gántra. Itt működik Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának nagy nyereséggel működő kőbányája.

Hadházy Ákos a bánya kapuján kívül parkolt le, onnan mutatta meg Freundnak, hogy milyen nagy forgalmat bonyolít le az Orbán család gánti telephelye:

a rengeteg kamion szinte percenként hagyja el a családi aranybányát (a gánti kőbányát), hogy aztán a rakományát az állami közbeszerzéseket megnyerő gázszerelő építkezéseire vigye

– írta Hadházy, aki egyebek mellett arról tájékoztatta a német politikust, hogy az Orbán-bánya más hasonló vállalkozásokhoz képest sokszoros haszonnal dolgozik.

Orbán Győző személyesen is a helyszínen tartózkodott, ezt akkor derült ki, mikor meglátogatta az autóban ülő képviselőket. A miniszterelnök édesapjával folytatott beszélgetésről ebben a cikkben foglalkoztunk bővebben.

A találkozó emlékezetes maradt Daniel Freundnak, aki a Twitterre is posztolt Orbán Győző kőbányájáról. Az EP-képviselő a rövid bejegyzésében azt írja, hogy Hadházy Ákossal meglátogatta Magyarország legnagyobb nyereséget termelő kőbányáját.

Meglepetés: Orbán Viktor apjának a bányája biztosít nyersanyagot EU-s projektekhez.

– olvasható a képviselő Twitter-bejegyzésében.


Orbán Győző hatvanpusztai építkezéséről a Házon kívül készített riportot:


Nyitókép: Hadházy Ákos / Facebook

#Belföld#hadházy ákos#daniel freund#eu#ep#parlament#orbán győző#bánya

Címlapról ajánljuk