Belföld

Páros lábbal szálltak bele az iskolai farsangot betiltani akaró Ficsakba az energiaitalosok

rtl.hurtl.hu

2023. március 3. 6:57

Felteszik a kérdést: biztos, hogy a farsang és az energiaital az, amitől a gyerekeket legjobban kell védeni egy felelősségteljes családszervezetnek? 

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) hadjáratot indított az elmúlt hetekben, előbb az iskolai farsangnak mentek neki, aztán az energiaitalok következtek a sorban.

„Mindenki szeretné megvédeni a gyermekeket a különböző veszélyektől, de fontos tisztázni, melyek is valójában az igazi veszélyek, amelyek gyermekeinkre leselkednek, esetleg nem az alkohol, az elhízás, vagy korunk népbetegsége az állandó internetezés és annak veszélyei, vagy talán az erőszak? Biztos, hogy a farsang és az energiaital az, amitől a gyerekeket legjobban kell védeni egy felelősségteljes családszervezetnek?” – olvasható a Magyar Energiaital Szövetség MTI-hez eljuttatott közleményében.

A szövetség szerint akkor nemcsak az energiaitalt kell elzárni a gyerekektől, hanem 

  • az  alkoholt, amit köztudottan már a gyerekek is isznak,
  • a kólákat és az összes cukros italt,
  • késeket, bicskákat, amivel sajnos egyre több a gyerekek által elkövetett bűncselekmény,
  • telefonokat, kütyüket, amikkel ijesztően sok időt töltenek internetezéssel.

Továbbá megjegyzik, hogy Európában már több helyen is megpróbálták betiltani az energiaitalokat, azonban minden országban végül feloldották a tiltásokat.

A farsang betiltásával azonban szintet lépett a FICSAK, mert ekkora badarságra eddig még más országokban sem volt példa.

– zárják indulatosan a közleményüket.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Belföld#Ficsak#farsang#energiaital#betilt

Címlapról ajánljuk