Belföld

A Pintér Sándor titkárságvezetőjéből lett ügyész is érintett a Schadl–Völner-ügyben

rtl.hurtl.hu

2023. március 1. 6:30

Bodnár Bence volt helyettes államtitkár soron kívül tehetett végrehajtói szakvizsgát – most a közérdekvédelmi főosztályon dolgozik.

Völner Pál és Schadl György közbenjárásával soron kívül tehetett végrehajtói szakvizsgát Bodnár Bence, Pintér Sándor volt titkárságvezetője, a Belügyminisztérium egykori helyettes államtitkára – írta a Telex. Bodnár jelenleg ügyészként dolgozik, a Legfőbb Ügyészség Közérdekvédelmi Főosztályán.

A Telex cikke szerint Bodnár az után tehetett végrehajtói szakvizsgát 2021 októberében, hogy október 8-án váratlanul meghirdettek egy időpontot, miután Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, egy belügyminisztériumi „fontos ember” és egy meg nem nevezett parlamenti kabinet munkatársa is odatelefonált Völneréknek, hogy szükség lenne soron kívül egy plusz vizsgaidőpontra a munkatársuknak vagy ismerősüknek.

Völner a Telex cikke szerint közölte Schadl Györggyel:

Még egy név beúszott. (…) Valami Bodnár Bence nevű. Aki a BM egy fontos emberének a kabinetjében van.

Az október 14-ei vizsga előtt pedig a vizsgabizottság egyik tagja, Jeney Orsolya, korábbi helyettes államtitkár még külön fel is hívta Völner Pált és Schadl Györgyöt, hogy „ki az, aki figyelmet érdemel”. Völner fejből csak Bodnár Bence nevére emlékezett – írta a Telex.

Bodnárról nem sikerült sokat megtudnia a lapnak, nem találták meg sem életrajzát, sem pedig elérhetőségét. Annyit sikerült kideríteniük, hogy Bodnár Bencének hívták a Belügyminisztérium szabályozási és koordinációs helyettes államtitkárát 2018. és 2019. augusztus 31. között, korábban pedig több dokumentum szerint is ezen a néven dolgozott Pintér Sándor miniszteri titkárságának vezetője is. Azt nem tudni, hogy Bodnár hol dolgozott 2019 augusztus vége és 2022 decembere között. 

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

 

#Belföld#schadl györgy#völner pál#korrupció#belügyminisztérium#államtitkár#pintér sándor

Címlapról ajánljuk