Belföld

Bejelentették: ez lesz a pápalátogatás jelmondata

rtl.hurtl.hu

2023. március 1. 12:39

Magyarország az első, ahova Ferenc pápa kétszer is ellátogat. 

Bemutatták Ferenc pápa áprilisi magyarországi apostoli útjának logóját és jelmondatát szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón, írta meg az MTI.

Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke ismertette: a logón a Lánchíd rajza látható. A főváros jelképe Ferenc pápa gondolatára is utal, hogy a keresztények sajátos feladata hidakká válni a világban.

A hidat bal oldalról a vatikáni színek, a sárga és a fehér, jobbról a nemzeti trikolór színei keretezik. Mögötte egy kör látható, amely egyrészt jelenti az Eucharisztiát, a „köztünk élő Krisztust”, de a földkerekséget is.

 A látogatás jelmondata: Krisztus a jövőnk.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek reményét fejezte ki, hogy Ferenc pápa útja lelki ösztönzést és új indítást fog adni az egész magyar népnek.

Michael Wallace Banach apostoli nuncius kiemelte: Magyarország az első, ahova Ferenc pápa kétszer is ellátogat. Apostoli útja nemcsak tovább erősíti a Szentszék és Magyarország kapcsolatát, hanem tanúságtétel is arról, hogy a kereszténységet tovább lehet adni a következő nemzedékeknek.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#ferenc pápa#egyház#pápalátogatás

Címlapról ajánljuk