Belföld

Zebrára parkolt Kósa Lajos, elkapta egy közterületes

rtl.hurtl.hu

2023. március 1. 5:35

A fotón szereplő Seat Cupra nincs feltüntetve Kósa Lajos vagyonnyilatkozatában. De erre is van magyarázat.

A felső rakpart és a XIII. kerületi Katona József utca kereszteződésénél parkolt le a kocsijával Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke. Az autó hátulja jó egy méterrel rálógott a zebrára, tudta meg a Blikk olvasójától.

Az olvasó a lapnak elmondta: hétfőn délután fél 1 körül araszolt a dugóban, az autóból kinézve vette észre, hogy mellette egy közterületes intézkedik. „Hú, de ismerős ez az ember, mondtam magamnak, pedig nem nagyon foglalkozom a politikával, de rögtön tudtam, közismert személyről van szó. Mivel állt a sor, rákerestem gyorsan a telefonomban, és le is esett, ez az ember, akit épp megbüntetnek, bizony Kósa Lajos!” – idézte fel Péter.

A Blikk telefonon érte el  a Fidesz politikusát, aki azonban közölte: ha minden beérkező telefonra válaszolna, „hétfő hajnali 3-tól vasárnap 2-ig” egyfolytában beszélne. Sajtós kollégáján keresztül, írásban azonban elismerte a hibát. 25 ezer forintos bírságot kapott.

A fotón szereplő Seat Cupra nincs feltüntetve Kósa Lajos vagyonnyilatkozatában, a fideszes politikusnak azonban erre is van magyarázata: kölcsön. Kósa Lajos az Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke. A spanyol gépkocsimárka hivatalos támogatója a korcsolyaszövetségnek, elnökként bizonyára jogosult ilyen autóval furikázni, teszi hozzá a lap.

Tavaly a vagyonnyilatkozati rendszer fogott ki Kósa Lajoson:


Nyitókép: Czeglédi Zsolt / MTI

#Belföld#kósa lajos#parkolás#zebra

Címlapról ajánljuk