Belföld

VV Lissza kiborult, Schadl mindent tagadott, Kelemen Anna ijesztő diagnózissal szembesült, Orbán Viktor viccelődött, a Cápák meg röhögőgörcsöt kaptak

rtl.hurtl.hu

2023. február 25. 16:10

Múlt héten VV Barna esett ki a luxusbörtönből, de hiába tért vissza győztesen VV Lissza, néhány nap múlva mégis fel akarta adni a játékot. Galambos Lajost azonban hiába várta a közvélemény az „igaziba”, nem kellett bevonulnia, ennek okáról a Fókusznak beszélt. Orbán Viktor évértékelőjében sötét képet festett az előttünk álló évről, de azért egy kis viccelődésre is futotta, beszédében a jóbarát és a présember is megjelent. A humor a Cápákat sem kerülte el: a befektetők nagyot kacagtak, de Sebestyén Balázst is a stúdióba várták. Ezek voltak a hét videói.

Völner Pál és Schadl György csütörtökön beszéltek először az ellenük felhozott vádakról a bíróságon: azt mondták, nem vettek részt semmilyen korrupcióban. A Bírósági Végrehajtói Kar elnöke tagadta, hogy bármikor is kenőpénzt adott volna az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkárának. Völner Pál ügyvédje indítványozta, hogy hallgassák meg tanúként Varga Judit minisztert, mert állítása szerint bizonyítékaik vannak arra, hogy ő is egyeztetett végrehajtói kinevezésekről. Völner Pál és ügyvédje azt is sérelmezte, hogy a lehallgatott telefonbeszélgetések hanganyagai kikerültek a sajtóhoz.

 

Schadl György neve a balatoni építkezések kapcsán is felmerült. Herényi Károly volt MDF-es politikus a balatonföldvári kikötő építését ugyanis a Balaton Schadl-ügyének nevezte. Hiába semmisítette meg a bíróság az építési engedélyt, novemberben az illetékes kormányhivatal újra engedélyt adott az építkezésre, és mindössze másfél nap alatt lezárta az eljárást. A civilek bírósághoz fordultak.

 

Folytatódott a török-szír földrengés áldozatainak mentése. Még 12 nap után is találtak túlélőket.

A pusztításról újabb döbbenetes légifelvétel készült Törökországban. Egy falu határa szabályosan kettészakadt a természeti csapás miatt. A település melletti olajfaliget közepén most egy hatalmas kanyon húzódik, amely a helyiek szerint pár másodperc alatt keletkezett. A szakadék több száz méter hosszan, helyenként 200 méter szélességben és harminc méteres mélységgel szaggatta két részre a korábban egyenletes tájat.

 

A földrengés áldozatairól újabb szívszorító videó jelent meg. A felvételen egy 17 éves fiú búcsúzott el szeretteitől. Ez a történet jól végződött, a fiatalt végül sikerült kimenteni a romok alól.

 

 

A mentőakciókban több magyar kutyás egyesület is részt vett. Köztük volt a legkisebb hős, Smile, akinek gazdája a Reggeliben mesélte el, hogy nemcsak az embereket, a négylábúakat is megviseli a mentés.

 

Múlt hétvégén Orbán Viktor évértékelő beszédet tartott. A miniszterelnök szerint a háború és az infláció miatt a rendszerváltozás utáni legveszélyesebb év lesz 2023. Azt is elmondta, hogy Magyarország nem függeszti fel gazdasági kapcsolatait Oroszországgal, és ezt ajánlja a nyugati országoknak is. A kormányfő szerint Moszkva nem jelent veszélyt sem Magyarországra, sem Európára. Bejelentette, hogy kedvezményes busz- és vonatbérletet vezetnek be májustól, és Európa legszigorúbb gyermekvédelmi szabályainak megalkotását ígérte.

 

A humor sem maradt ki az évértékelőből, ami Orbán szerint átsegítheti a barátságot a nehezebb időkön. A mondattal az USA és Magyarország kapcsolatát írta le a miniszterelnök, aki  André Goodfriend volt budapesti amerikai ügyvivő és David Pressman nagykövet neveivel viccelódött. A beszédből megtudhattuk, hogy a NATO-tagság számunka létfontosságú, de csak mi állunk a béke pártján. És még egy tigrises hasonlat is belefért az infláció elemzésébe.

 

A humor a Cápák között múlt heti adásában is fontos szerepet játszott. A befektetők ugyanis röhögőgörcsöt kaptak a PetWiseCare megálmodójának ellenajánlatát hallva.

 

Nem minden pitch után volt azonban ilyen oldott a hangulat. Orbán Gergely 20 milliárdos cégértékelése után Balogh Levente azt várta, hogy mikor jelenik meg a Kész átverés műsorvezetője egy pezsgősüveggel a kezében, Lakatos István pedig nem tudta eldönteni, hogy merev arccal üljön és bosszankodjon, vagy elküldje a vállalkozót már az első pillanatban.

 

A ValóVilág múlt heti Párbajában VV Barna esett ki. A párbajon VV Piros is ott volt, és az rtl.hu kamerái előtt kereste fel a kiesett villalakót. „Mindent hallottam, mindent láttam, és nem örültem” – mondta elkeseredetten, majd a sráctól kapott pulóvert is visszaadta VV Barnának. Amikor szóba került a plüssállata, a lány felháborodott.

 

A Villában nem mindenki örült VV Barna kiesésének, VV Kriszti egyből lefagyott, amikor meglátta, hogy VV Lissza tért vissza. Alig akart hinni a szemének, és teljesen magába roskadt.

 

VV Lissza öröme azonban nem tartott sokáig, esti civakodása VV Márióval egészen odáig vezetett, hogy a lány hirtelen felindultságból bement a riportszobába. „Nem bírom ezt sem lelkileg, sem testileg. Nagyon szeretnék hazamenni, gyenge vagyok ehhez” – mondta könnyek között.

 

A luxusbörtön falain kívül is zajlik az élet, Galambos Lajost a múlt héten hiába várták a kecskeméti BV-intézetbe, a trombitás nem vonult be a várt időben. A zenész a Fókusznak azt is elmondta, hogy miért.

 

Amikor a Fókusz bemutatta, hogy Kelemen Anna csontsoványra fogyott, aggódó nézői üzenetek árasztották el a szerkesztőséget. A stáb elvitte őt Dr. Tóth Tamáshoz, aki kertelés nélkül megmondta, hogyha a rajta lévő 7,4 kiló zsírt eltüntetik, Anna teljesen zsírmentes lesz és meghal.

 

A végére egy jó hír: megmenekülhet a kihalástól az elefántcickány. Az Afrikából származó rágcsáló csak kinézetében hasonlít a hatalmas ormányosra, méretében már kevésbé: körülbelül akkorák ugyanis, mint egy pingponglabda. 

#Belföld#földrengés#völner pál#schadl györgy#orbán viktor#évértékelő#rtl#kelemen anna#vv barna#vv lissza#galambos lajos#Cápák között#röhögőgörcs

Címlapról ajánljuk