Belföld

A Veres Pálné Gimnázium 28 tanára csatlakozott a bojkotthoz

rtl.hurtl.hu

2023. február 23. 7:20

Sem az emelt szintű írásbeli vizsgák javításában, sem az emelt szintű szóbeli bizottságok munkájában nem vesznek részt.

A Veres Pálné Gimnázium 28 tanára a tantestület 42 százaléka csatlakozunk azon pedagógusokhoz, akik nem vállalnak önkéntes feladatot az érettségi vizsgák lebonyolításában, derül ki a tiltakozó tanárok Facebook-bejegyzéséből

Ez azt jelenti, hogy a tiltakozó pedagógusok sem az emelt szintű írásbeli vizsgák javításában, sem az emelt szintű szóbeli bizottságok munkájában nem vesznek részt, továbbá nem vállalnak elnöki feladatokat a középszintű érettségi vizsgákon. Saját intézményünkben diákjaik leérettségiztetése közép szinten munkaköri kötelességük, amit meg is tesznek.

Tesszük ezt mindaddig, amíg a kormányzat a pedagógusok 9 pontos követelésével érdemben foglalkozni nem hajlandó

– írják, hozzátéve: ezzel a törvényes eszközzel kívánják jelezni, hogy a látszólagos csend ellenére a problémák megoldására továbbra sem kaptak semmilyen konkrét, egyeztetésen alapuló választ.

A feladatra való jelentkezés határideje hivatalosan március 2., így több, mint két hónap áll rendelkezésére a kormányzatnak, hogy ne csak az aktuális helyzetet oldja meg tűzoltással, hanem valódi javaslatot tegyen a pedagógushiány megoldására, a diák-tanár leterheltség megszüntetésére, az érdemi szakmai egyeztetés feltételeinek megteremtésére, írják. 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azt szeretnék elérni, hogy az ágazatban azonnali, 45 százalékos fizetésemelés legyen, és hogy a tanárok heti 22-26 tanóráját 22 órában maximálják. A kormánnyal egyelőre nem sikerült megegyezni a követelésekről.


Nyitókép: Branstetter Sándor / MTI

#Belföld#veres pálné gimnázium#pedagógusok#oktatás#tiltakozás

Címlapról ajánljuk