Belföld

Túl sok halálos balesetet okoztak az autósok, jönnek a 24 órás traffipaxok Budapesten – mutatjuk, hol lesznek

rtl.hurtl.hu

2023. február 23. 15:09

Karácsony Gergely szerint a balesetek kilencven százalékát okozzák sofőrök a fővárosban.

Négy új traffipaxot helyez ki a rendőrség Budapesten, amelyek a nap 24 órájában üzemelni fognak, jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán. Emlékeztetett: „csak az elmúlt hat hét alatt tíz halálos áldozattal járó karambol volt Budapesten, ezért is van óriási szükség a traffipaxokra.”

Arról is írt, hogy mindez illeszkedik a fővárosi közlekedésbiztonsági stratégiába, amit hamarosan nyilvánosságra hoznak. A cél az, hogy 2030-ig ötven százalékkal, 2050-ig pedig nullára csökkenjenek a közúti közlekedés súlyos sérültjeinek és halálos áldozatainak számai.

A poszthoz megosztotta az Infostart cikkét is amiből kiderül: a rendőrség javaslatára

a négy állandó traffipaxból kettő a repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton lesz, egy-egy pedig a Weis Manfréd (a Csepelre bevezető) úton, illetve a 6-os számú főút budapesti szakaszán.

A főpolgármester már tegnap is közölt néhány megdöbbentő számot a budapesti halálos balesetekről. Azt írta: Az elmúlt tizenegy évben 470 ember halt meg Budapest útjain. A sérüléssel járó balesetek kilencven százalékát pedig a járművezetők okozzák.


Karácsony korábban a Reggeliben arról beszélt, hogy bizonyos helyeken lejjebb kellene vinni a megengedett sebességet Budapesten, mert túl sok a halálos baleset. Szerinte a fővárosi kamerarendszer átalakítása után az autók gyorsaságát is tudnák mérni.


Nyitókép: Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési bizottságának oldala

#Belföld#traffipax#budapest#baleset#autósok#sebesség#halál

Címlapról ajánljuk