Belföld

Csaknem 58 év után leköszön a legrégebben hivatalban lévő magyar polgármester

rtl.hurtl.hu

2023. február 17. 15:41

Pásztor Béla 1965 óta vezeti Veresegyházát.

Csaknem 58 évnyi szolgálat után távozik Veresegyház polgármesteri székéből Pásztor Béla – értesült a Magyar Nemzet

A lap úgy tudja, hogy a Pest megyei település első embere nem egészségügyi okok miatt döntött a lemondás mellett, hanem mert hamarosan betölti 85. életévét, és nem szeretné, hogy önmaga és a város számára méltatlan helyzet álljon elő. Ezért saját maga döntött a távozásról.

A lap szerint döntését a február 21-i testületi ülésen jelenti majd be, és a polgármesteri székből február 28-án távozik, aznap ünnepli a 85. születésnapját.

Pásztor valószínűleg nem hagyja el teljesen az önkormányzatot, és ha a város következő vezetése számít a tapasztalataira, tanácsaira, akkor áll rendelkezésre, amíg csak él. Ugyanakkor most úgy érzi, jöjjenek a fiatalok.

A felvidéki születésű Pásztor Bélát 1965. szeptember 1-jén választották meg Veresegyház tanácselnökének, előtte a helyi művelődési ház igazgatója volt. 

Pásztor Béla annak ellenére lehetett a Pest vármegyei település tanácselnöke, hogy soha nem volt az állampárt (Magyar Szocialista Munkáspárt) tagja, ennek ellenére ezt a tisztséget 1990. október 12-ig betöltötte. Ekkor is csak a titulusa változott meg, maradt ugyanis Veresegyház élén, 1990-ben a város polgármesterévé választották. 

Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

#Belföld#Pásztor Béla#veresegyház#polgármester#önkormányzat

Címlapról ajánljuk