Belföld

„A NER módszeresen kikészíti a becsületes embereket” – lemondott Göd polgármestere

rtl.hurtl.hu

2023. február 10. 20:14

Balogh Csaba civilként folytatja.

Lemondott Göd független polgármestere, Balogh Csaba, aki döntését Facebook-oldalán jelentette be pénteken. Tbbek között azzal indokolta a lépést, hogy nem tud küzdeni a „NER-nek a helyi és országos többsége ellen", „a Fidesz és a velük kollaboráló helyiek teljesen kiüresítették" hatáskörét, a képviselő-testületet nem tudja feloszlatni, a kormányhivatal pedig ahelyett, hogy törvényességi felügyelet gyakorolna, „a kezük alá dolgozik".

Munkámra büszke vagyok, mert a körülmények ellenére minden tőlem telhetőt megtettem

– jegyezte meg a Pest megyei település polgármestere, aki tavaly májusban lépett ki a Momentumból.

Balogh Csaba szerint az egykori DK-s képviselők „bár országosan a legorbánellenesebbnek tartják magukat, valójában itt helyben bármilyen alkuba belementek a Fidesszel”. Ez is bizonyítja, hogy amíg ott vannak a rendszerben, addig az ellenzéknek esélye sincs rendszert váltani. „A legnagyobb gondot frakciótársaink árulása jelentette” – hangsúlyozta a lemondott polgármester.

Balogh Csaba ugyanakkor beszélt arról is, hogy kollégáival több milliárd forint közpénz elpazarlását sikerült megakadályozniuk például útfelújításoknál. Hozzátette: most mint politikus hátralép és civilként folytatja.

Civilként végre kimondhatom azt, hogy Magyarországon és Gödön nem működik a demokrácia és az önkormányzatiság, És hogy ha tényleg szeretnénk ezeket helyreállítani, akkor az egész NER-t – Fidesszel és DK-val együtt – le kell tudnunk váltani.

A DK MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a sajtó egy részében a gödi polgármester lemondása kapcsán megjelent „álhírekkel” ellentétben évek óta nincs DK-s képviselő a gödi képviselő-testületben.

 

Nyitókép: Balogh Csaba polgármester beszédet mond a kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György születésének 50. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen Gödön 2022. június 9-én. Fotó:MTI/Kovács Tamás

 

#Belföld#göd#polgármester#balogh csaba#lemondás#dk#NER#fidesz#momentum

Címlapról ajánljuk