Belföld

A fűtés hiánya miatt átköltöztették a székesfehérvári diákokat, de a másik épületben is hideg volt

rtl.hurtl.hu

2023. február 8. 17:10

Elromlott a kazán, nem igazán sikerült megoldani, hogy a tanulók ne a hidegben tanuljanak.

A Telex cikke szerint a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti tagiskolájában elromlott a kazán, ezért múlt hétfő óta nincs fűtés. Az intézményben tanuló 110 diákot áthelyezték az iskola főépületébe. Ezzel az volt az egyik gond, hogy a diákok nem fértek el rendesen, de voltak olyan panaszok is, hogy a teremben nem volt tábla, amin tanítani lehetett volna.

Hétfőn emiatt átvitték egy másik iskolába a gyerekeket, egy olyan részére az intézménynek, amit nem használtak, így fűtve sem volt.

A diákok ezért hétfőn kabátban ültek azokban a termekben, ahová azért helyezték át őket, mert az eredeti tantermükben hideg volt a kazán meghibásodása miatt. Az új helyen aztán ismét váratlan dolog történt: csőtörés volt a közelben, így nem volt víz az egész intézményben. Az esettel kapcsolatban a lap megkereste az illetékes tankerületet, ahonnan azt a választ kapták, hogy az ideiglenes elhelyezés alatt is biztosítják a gyermekek zavartalan oktatását-nevelését.

Nem normális, hogy alsós gyermekeket rángatnak a szülők egyik iskolából a másikba, és a tanároknak, gyerekeknek ilyen körülmények között kell tanulni és tanítani.

– mondja egy helyi szülő, aki úgy értesült, hogy miután hétfőn megint „kiakadtak” a szülők, hogy az újabb iskolában is hideg van, plusz radiátorral és hősugárzóval fűtötték fel délutánra a termeket.

A lap megkereste az ügyben Cser-Palkovics Andrást, a város fideszes polgármesterét, aki elmondta, hogy a Farkasvermi úti iskola fűtésének javításán folyamatosan dolgoznak, ő pedig abban bízik, hogy a héten megoldódik a helyzet, de garantálni ezt nem lehet, mert elsősorban attól függ a javítás határideje, hogy mikorra érkeznek be a szükséges alkatrészek. A polgármester felajánlotta, hogy a diákok egy közösségi házban tanuljanak a javítás idején. Cser-Palkovics azt is elárulta, hogy folyamatosan egyeztet a tankerület vezetőjével.

Azt ugyanakkor leszögezte, hogy a Farkasvermi úti iskola fenntartója, így felelőse is természetesen az állam. Szerinte a tankerület nem visszautasította a felkínált segítséget, hanem azt mondta, hogy egyelőre nincsen rá szüksége, egyben rögzítette, hogy ha mégis kell a feketehegy-szárazréti közösségi ház, akkor rögtön jelzi azt nekik.

– írja a Telex.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Belföld#székesfehérvár#iskola#fűtés#hideg#kazán#oktatás

Címlapról ajánljuk