Belföld

Megszűnt egy tévécsatorna a Völner-Schadl botrány miatt

rtl.hurtl.hu

2023. február 2. 13:22

Nem kell már a Fidesz-barát oligarcháknak.

Megszűnt a Régió TV Esztergom (RTVE) a Völner-Schadl botrány miatt, írja a Szabad Európa. Miután meggyanúsították vesztegetéssel Völner Pált, a hozzá köthető cégcsoport is bajba került: több vállalatot is átvett Szijj László kormányközeli vállalkozó, de az esztergomi tévéadóra nem volt szüksége.

A lap úgy tudja, hogy a tévé a politikus meggyanúsítása után lehetetlenült el. A csatorna korábban rendre kapott támogatást a Médiatanácstól, tavaly 6,6 millió forint jutott hozzájuk. Többször szerepeltették Deák Dánielt és Nagy Ervint, a XXI. Század Intézet munkatársait, volt, hogy Völnert is vendégül látta a tévé.

A televízió múlt pénteken adott hírt a megszűnésről. Facebookon azt írták: „Több mint egy évtizeden keresztül azon dolgoztunk, hogy a térséget informáljuk a körülöttünk zajló eseményekről és történésekről. Több ezer órányi adást, köztük rengeteg saját készítésű tartalmat gyártottunk. Szívünket és lelkünket beletettük, és habár voltak nehéz pillanatok is, mindig nagyon élveztük amit csinálunk! Jó volt veletek, hiányozni fogtok, búcsúzunk tőletek!”

Korábban azt írtuk: tagadta az ügyészségnek tett vallomásában Schadl György, a végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke, hogy korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pál volt igazságügyi államtitkárral. A gyanúsítotti kihallgatásokon egyebek mellett azzal védekezett, hogy azért kapott időnként különböző összegeket a végrehajtóktól, mert korábban kölcsön adott nekik. Az államtitkár esetében viszont azt állította, hogy egyáltalán nem adott neki pénzt, legfeljebb italt ajándékoztak egymásnak, ezek azonban csak hétköznapi figyelmességek voltak. Völner Pálhoz hasonlóan ő is azt vallotta, hogy nem a megvádolt politikus, hanem egy másik államtitkár felelt a végrehajtói kinevezésekért.

Az RTL Híradó is beszámolt a vesztegetési botrányról:

Nyitókép: Facebook

#Belföld#völner pál#schadl györgy#vesztegetés#esztergom#korrupció#megszűnés

Címlapról ajánljuk