Belföld

„Könyörögni fogsz” – Pétervására polgármestere elmagyarázta az RTL-nek, mire gondolt, amikor ezt írta Hadházy Ákosnak

rtl.hurtl.hu

2023. január 30. 16:54

Eged István arról beszélt az RTL-nek, hogy elveti az erőszak minden formáját, sőt!

„Arra gondoltam, hogy fogunk még találkozni valószínűleg a bíróságon, mert ezt én nem hagyhatom ennyiben” – mondta Eged István, Pétervására fideszes polgármestere az RTL Híradónak a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőnek küldött üzenetéről.

Eged azt írta Hadházynak: „Biztos legyél benne, hogy találkozunk még. A család az mindenhol tabu, csak nálad nem. Könyörögni fogsz.” A könyörgésről Eged most azt mondta, hogy úgy értette: bocsánatot fog kérni tőle Hadházy. 

Én az erőszak minden formáját elutasítom, ugyanakkor az erőszakkal való fenyegetés minket ért

– tette hozzá.

Eged azt is elmondta, Hadházy Ákos videója miatt ő és a családja több ezer fenyegető üzenetet, telefont, levelet kapott. Azt mondta, ezeket most jó nevű ügyvédek vizsgálják.

A polgármester azután üzent a képviselőnek, hogy az megírta: a fideszes polgármester a fiát nevezte ki egy városi cég vezetésére, illetve arról írt, hogy 50 millió forint uniós támogatásból épített falusi vendégházat.

Emlékezetes, hogy Eged Istvánt a helyszínen találta Hadházy Ákos. A polgármester előbb azt mondta a független képviselőnek, hogy takarítja a házat, majd amikor szembesítették vele, hogy munkaidőben van, azt mondta, a betegszabadságát tölti. Ez már a sokadik olyan turisztikai beruházás volt a környéken, amire ő vagy családtagjai nyertek uniós és költségvetési támogatást.

Eged üzenetére Hadházy azt írta: „Nagyon sok politikusról – kisstílűtől nehézsúlyú gengszterekig – mondtam már nekik kellemetlen dolgokat, de eddig ő az első, aki nyíltan megfenyeget. Igazság szerint Rogán Antal eszement lejárató kampányai után nem tudom, mit tud még csinálni velem. Megver? Megcsiklandozza a talpam? Titokban sót csempész a teámba?”

Nyitókép: Eged István. Fotó: RTL Híradó.

#Belföld#eged istván#Pétervására#hadházy ákos

Címlapról ajánljuk