Belföld

Ne b*sszad az agyamat te sem, húzzál lefele – alpári hangnemben esett egymásnak buszvezető és utasa Budapesten

rtl.hurtl.hu

2023. január 27. 12:00

Leírhatatlan stílusban üvöltött egymással sofőr és utasa, mivel utóbbi jegyet akart venni, de nem volt. Így viszont a buszvezető nem volt hajlandó elindulni. 

Már több mint másfél millió megtekintésnél és több mint kétezer kommentnél jár egy TikTok-ra feltöltött videó, amelyen buszvezető és utasa minősíthetetlen hangnemben beszélnek egymással. A felvétel készítésének időpontja nem derül ki a videóból. 

  • Utas: Mert felbasztad az agyamat, baszd meg!
  • Buszvezető: Ne basszad az agyamat te sem, húzzál lefele, nem mész/megy sehova!
  • Utas: Azért, mert neked nem tetszik, attól én nem szállok le! Utas vagyok, jegyet akarok venni, nem adsz jegyet, nem tudok utazni baszd meg, hát mit csináljak? 
  • Buszvezető: Le lehet szállni.
  • Utas: Nem baszdmegolva kezdtem, de amikor ötödszörre kérek jegyet és nem adsz, akkor mit csináljak?
  • Buszvezető: Hát honnan az anyám seggéből adjak, ha nincsen?

Nagyjából ezen a ponton lépett be a vitába egy utas, aki azt mondta a buszvezetőnek: biztonsági őr, ha nem indul el, rendőrt hív. Hozzátette: a sofőr hozzon legközelebb több jegyet, oldja meg. Szerinte a fiatalember kulturáltan beszélt a buszvezetővel, hozzon több jegyet, mert ez a dolga.

Nem, az én dolgom az, hogy vezessek

– válaszolta a buszvezető.


Hogy mi vezethetett idáig, arra részben – hiszen konfliktus legelejét nem látjuk – egy kommentre érkezett válaszvideó utal. Ezt több mint 23 ezerszer nézték meg a felületen. A buszvezető ezen szóvá teszi, hogy az utas nem „kérek szépen jegyet” megfogalmazással, hanem „veszek egy jegyet” fordulattal jelezte, hogy vásárolna. Erre az utas a mozdulatot imitálva megjegyezte:

Jaj, ne haragudj, még pukedliznem is kéne? Ennél azért egy kicsit lejjebb…

– utóbbival vélhetően arra célozva, hogy a buszvezető elég ingerülten beszélt vele. Aki egyébként megkérte, hogy ha ő meghallgatta, hallgassa meg az utas is.

Utána mit csináltál? Utána azt mondtam, nincs jegyem, elfogyott. Akkor nem érdekel, hátra megyek…

– magyarázta a vezető, az utas pedig elismerte, hogy így történt. A sofőr szerint le kellett volna szállnia. Az utas mellett álló hölgy erre felvetette: ha nincsen jegy, ha a sofőr nem tud adni, hogyan utazzanak? A válasz szerint az utasoknak fel kell készülni arra, hogy utazni fognak, mire a hölgy megjegyezte: nekik, mármint a vezetőknek meg jegyekkel kellene készülni. Végül a két, jegyet vásárolni nem tudó utas leszállt. 


Kérdéseinket elküldtük a BKK-nak, egyik levelünkre sem válaszoltak. Egyebek mellett a BKK dolgozóinak magatartási szabályairól és arról kérdeztük őket: mi történik, ha a sofőrnél nincsen jegy.

Nyitókép: TikTok

Címlapról ajánljuk