Belföld

Szervezetten vihetik ki az országból a hatósági áras lisztet és olajat

rtl.hurtl.hu

2023. január 26. 14:04

Előfordul, hogy a család összes tagja megveszi az árstopos áruból a maximálisan elvihető mennyiséget.

Fokozhatja a magyarországi készlethiányt az árstopos termékekből, hogy a jelek szerint készlethalmozó bevásárlóturizmus indult Szlovákia felől a határhoz közeli hipermarketekbe, írta meg a Telex.

A lap közölt egy, a győri Lidl parkolójában készült olvasói fotót, amin egy szlovák rendszámú autót rogyásig pakoltak meg a hatósági áras liszttel. Az üzemszerű bevásárlásról először az Új Szó Nálunk számolt be, a cikk alapján több szemtanú szerint nemcsak liszttel, hanem étolajjal is megpakolták az autót, mégpedig szervezetten. A „főnök” felügyelte az árukihordást és adta a pénzt: két férfi, két nő és két kamasz fordult, hozta ki az egyszerre megengedett mennyiséget, majd kapta újból a pénzt, és ment vissza az üzletbe.

A lap hozzáteszi: Szlovákiában a búzafinomliszt ára átszámolva nagyjából 310 forint, míg nálunk hatósági áron feleannyi sem: 149 forint. Az étolaj ott három euró, vagyis 1200 forint körüli áron mozog, itt a hatósági ára 579 forint. A Telex több nagy üzletláncot is megkérdezett, cikkük megjelenéséig a Penny válaszolt. Egyebek mellett erról írtak:

A mennyiségi korlátozás hatálya alá eső termékek esetében a mennyiségek betartása kapcsán csak a tranzakciónkénti limitet tudjuk ellenőrizni és betartatni.

Tájékoztatásuk szerint az elmúlt időszakban a határhoz közel eső boltjaikban 15–50 százalékkal több lett a vásárló, és előfordul, hogy a család összes tagja megveszi az árstopos áruból a maximálisan elvihető mennyiséget.

Ahogyan korábban megírtuk, a határmenti Kübekházán már szinte minden autós Romániába megy át telitankolni az autóját, mert az ottani Mol-kúton 140 forinttal olcsóbban lehet üzemanyagot vásárolni, mint Magyarországon. Molnár Róbert, a település polgármestere az RTL Híradónak elmondta, hogy már jó ideje Romániában intézi a bevásárlásokat is, és a tankolással együtt havonta 20-30 ezer forintot spórol meg ezzel. De spórol a településnek is: az önkormányzati autókat is román benzinkútról tankolják:


Nyitókép: illusztráció – Fotó: Oláh Tibor / MTVA / MTI

#Belföld#liszt#árstop#szlovákia#olaj#étolaj

Címlapról ajánljuk