Belföld

Kivonult a ferencvárosi Fidesz a bérlakásokban élők rezsitámogatásáról szóló szavazásról

rtl.hurtl.hu

2023. január 26. 20:59

„Nézzétek meg, hogy vonul ki a Fidesz, amikor választania kéne a rezsibiztosok és a ferencvárosi lakosok között” – írta Facebook posztjában Baranyi Krisztina polgármester. Az önkormányzat nélkülük is megszavazta, hogy segítsenek 348 családnak.

Nem szavazta meg a Fidesz Ferencvárosban, hogy az önkormányzat rezsitámogatást nyújtson annak a 348 családnak, akik önkormányzati bérlakásban élnek, adta hírül a kerület polgármestere, Baranyi Krisztina Facebook-oldala.

Azt írta a polgármester: „Nézzétek meg, hogy vonul ki a Fidesz, amikor választania kéne a rezsibiztosok és a ferencvárosi lakosok között”. A támogatás lényege az, hogy a bérlakásokban élőknek ne kelljen piaci árat fizetni a gázért, amit – Baranyi szerint a kormány „hibás jogalkotása miatt” – nem kapnának meg rezsicsökkentett szinten.

A 348 család különbözetét így mégis kifizeti az önkormányzat, mert „az itt lakóknak is jár a rezsicsökkentés, nem érheti őket hátrány Németh Szilárd és Láng Zsolt miatt”. Baranyi egy videót is megosztott az önkormányzati ülésről.

A szavazásban nem veszünk részt, de szeretném jelezni, hogy nem azért, mert az itt élőknek nem szeretnénk a rezsitámogatást megadni

– mondja benne a Fidesz képviselője. Baranyi ezután számon kéri a távozó politikusokat, hogy a plakátkampányokkal is hirdetett rezsicsökkentés megvédése miért nem vonatkozik ezekre a ferencvárosi családokra.


A kerületi segítségre azért van szükség, mert az önkormányzati tulajdonban lévő ház nem minősül társasháznak, ezért az ilyenekben lévő bérlakásokban élőkre nem vonatkozik a rezsicsökkentés a nyáron megváltoztatott szabályok szerint. Emiatt sokszorosára ugrott a többségében rászoruló emberek rezsije. Erről az RTL Híradó is beszámolt:


Nyitókép: Facebook

#Belföld#ferencváros#fidesz#rezsi#támogatás#szavazás#baranyi krisztina

Címlapról ajánljuk