Belföld

Közel 7 milliót kapott Szalay-Bobrovniczky Kristóf alapítványa a Magyar Falu Program civil pénzeiből

rtl.hurtl.hu

2023. január 24. 7:44

Egy-két millióért is érdemes lehajolni.

Összesen csaknem 7 millió forintot kapott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter alapítványa a Magyar Falu Program civil szervezeteknek szétosztott pénzeiből,  tudta meg a Népszava.

Mint arról beszámoltunk, milliókat zsebeltek be Fidesz-közeli szervezetek a Magyar Falu Programból. Ugyancsak a Népszava írta meg, hogy több mint négyszázmillió forintot kaptak egyértelműen a Fidesz-KDNP-hez köthető szervezetek tavaly a Magyar Falu Program civil pénzeiből.

A lap emlékeztet rá: Szalay-Bobrovniczky sokáig nem akart megválni céges érdekeltségeitől, bár a törvények kimondják, hogy ez összeférhetetlen a miniszteri pozícióval. Ugyanakkor a civil szervezetekre az összeférhetetlenség nem vonatkozik, így az általa alapított Némethy Bertalan Alapítványra sem.

A Népszava szerint a honvédelmi miniszter az egyesület kuratóriumának elnöke, tehát ő is dönthet a megnyert támogatások elköltéséről.

Frissítés:

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint, „a sajtóban megjelent állításokkal ellentétben Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Némethy Bertalan Alapítványnak alapítója soha nem volt, elnöki pozíciójáról lemondott, kuratóriumi tagsága 2022. június 7-i hatállyal megszűnt” – írja az MTI.

Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Babák László ezredes a Centenáriumi Hagyományőrző Honvéd Gyalogdandár doni megemlékezésén Kaposváron 2023. január 22-én. Fotó: MTI / Kiss Dániel

#Belföld#Szalay-Bobrovniczky Kristóf#állami támogatás#alapítvány#honvédelmi miniszter

Címlapról ajánljuk