Belföld

Völner Pál felesége: A Porschét azt elvitték. Figyelj, Pali, ezek rohadt mocskok

rtl.hurtl.hu

2023. január 23. 8:32

A Blikk megszerezte a Schadl-Völner ügy lehallgatott telefonbeszélgetéseinek hanganyagait. Völner szerint „olyan embereket gyűjtenek össze a közszférába, akik sehol nem kellenek, csupa kisebbségi komplexussal rendelkező, irigy, rosszindulatú, lusta ember”.

A Schadl-ügy több vádlottjának lehallgatott telefonbeszélgetéseiből tett közzé többet a Blikk, miután a lap hozzájutott több beszélgetés hangfelvételeihez.

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, valamint a fideszes Völner Pál, volt igazságügyi államtitkár ellen korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség. A vádirat szerint Schadl majdnem egymilliárd forint illegális jövedelemre tett szert a Völner Pállal kialakított korrupciós kapcsolata révén, Völner Pál pedig legalább 83 millió forint illegális jövedelemhez jutott.

Az egyik Blikk által közzétett felvételen azt hallani, ahogy Völner Schadllel és egyik munkatársával beszélget. Egy találkozóról van szó, ami szerepel a KNYF vádiratában annál a résznél, amely szerint Völner Pál 3 millió forintot kapott kvázi fizetségként, hogy a végrehajtói kar érdekeit érvényesítse. Schadl közli vele:

Valamikor majd jöhetnél ide a III. kerületbe, és egy hármast hozhatnál, mert nekem el kell mennem a szokásos barátunkhoz, akihez szoktam menni. Tudod?

Majd hozzáteszi:

Valami, valami szatyorral, meg valami piát tegyél már bele. Mindegy, hogy mit, csak valami viszonylag normális piát.

Egy másik beszélgetésben Völner „trágyadombnak” nevezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát, és az ott dolgozó emberekről is megvolt a véleménye:

Egyszerűen, gyakorlatilag olyan embereket gyűjtenek össze a közszférába, akik sehol nem kellenek, csupa kisebbségi komplexussal rendelkező, irigy, rosszindulatú, lusta ember.

A már előzetes letartóztatásban lévő, saját megfogalmazása szerint „börcikében” ülő Schadl és felesége közötti beszélgetésről is közzétett egy hangfelvételt a Blikk, amiből kiderül, mindketten biztosak benne, hogy lehallgatják őket.

„- Na, mi ez a rosszkedv?

- Nem szeretek reggel 6-kor a készenléti rendőrségre ébredni.

- Hát mi történt már megint?

- Hát reggel hatkor már itt voltak.

- Mit akartak?

- Házkutatás volt megint.”

Egy további felvételen Völner Pál és felesége közötti telefonbeszélgetést lehet hallani. Abban neje közli vele:

A Porschét azt elvitték. Figyelj, Pali, ezek rohadt mocskok. Ezek rohadt patkány mocskok.

Majd hozzátette:

Ezek egészen egyszerűen arra mennek, hogy te valakiről pofázzál valamit.

Mire Völner közli:

Lehet, hogy fogok is.

 

Nyitókép: Völner Pál, az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. novemberben. Fotó: Soós Lajos/MTI

 

#Belföld#völner pál#schadl györgy#schadl-ügy#lehallgatott telefon#lehallgatás#hangfelvétel

Címlapról ajánljuk