Belföld

Németh Balázs az RTL-nek elárulta, csak az atlétikai vébé után mondják meg, pontosan mennyibe került a szervezés

rtl.hurtl.hu

2023. január 22. 13:19

Arról viszont tudott konkrétumokat mondani, hogy a december 12-én indult jegyértékesítés óta már mennyi jegy kelt el, és hány országból jöhetnek majd nézők.

„A szervezőbizottságnak az a feladata, hogy megszervezze az eseményt abban a létesítményben, amit Magyarország kormánya létrehoz” – árulta el Németh Balázs, az atlétikai vébét szervező cég vezérigazgatója, az állami tévé korábbi hírolvasója az RTL Híradó kérdésére. Hozzátette:

Az nem a mi költségünk és nem a mi dolgunk, hogy az árakról beszéljünk. Én nem is tudom, hogy mennyi lesz majd a végleges költségvetés. Azt tudom, hogy figyeljük a híreket, hogy jól halad-e az építkezés, és szerencsére jól halad.

Azt is mondta, március végére, április elejére lehet kész az augusztus 19-én rajtoló atlétikai világbajnokság helyszíne. Erről egyébként tavaly októberben Csepreghy Nándor államtitkár egy 35 milliárd forintos drágulás után azt mondta, nem kerül majd többe 238 milliárd forintnál.


Aztán alig egy hónappal később kiderült, hogy mégis lehet drágább a stadion, december elején ugyanis újabb 8 milliárd forinttal emelték meg az építés költségvetését.

Az RTL Híradó a szervezőbizottság vezetőjétől most azt kérdezte, hogy mennyi lesz a szervezés költsége, mi lehet a végösszeg. Erre Németh Balázs nem válaszolt.

Ha gonoszkodni szeretnék, akkor kérdeznék, hogy ön megtudja-e nekem mondani, hogy mennyibe fog kerülni egy liter benzin majd augusztus 19-én, vagy egy gombóc fagyi augusztus 19-én

– mondta, majd hozzátette, hogy a kormány azt vállalta 2019 januárjában, hogy minden forrást biztosít ahhoz, hogy az esemény olyan legyen, amire minden magyar büszke lehet. Németh Balázs úgy tudja, hogy a magyar kormány ennek megfelelően a következő 209 napban is mindent megad.

Kérdésre sem volt hajlandó számokat mondani, annyit elárult, hogy vannak a költségekre becslések, de elszámolni majd csak az esemény után, a jogszabályoknak megfelelősen, fognak.

Egyetlen számot mondott csak, azt, amit az rtl.hu derített ki. E szerint nettó 2,1 milliárd forintos keretszerződést kötött az atlétikai világbajnokságot szervező cég és a nyíltan a Fidesszel szimpatizáló Balásy Gyula két cége – a Lounge Event Kft., valamint a Visual Europe Zrt. – a vb rendezvényszervezési és kommunikációs feladatainak első ütemére.

Ajánló: Az atlétikai vb rendezése is milliárdokat visz el, nem csak az építkezés költségei felfoghatatlanok

Németh Balázs azonban akkor már több konkrétumot tudott mondani, amikor a nézőkről beszélt.

Elárulta, hogy a december 12-én indult jegyértékesítéssel már túllépték a százezres jegyvásárlási számot.

Elmondása szerint a nyári sportrendezvényre 62 országból érkeznek majd szurkolók.

#Belföld#németh balázs#atlétikai vb#szervezés#költség#kormány#Videó#Híradó#ma

Címlapról ajánljuk