Belföld

Debrecen fideszes polgármestere elfogadna egy közvélemény-kutatást az akkumulátorgyárról

rtl.hurtl.hu

2023. január 22. 18:44

Készek egyeztetni a lakossággal, de a személyes meghallgatásnál kevésbé botrányos módszert találna.

Papp László polgármester szerint nem tükrözi a város polgárainak véleményét az, hogy kétszer is majdnem a debreceni akkumulátorgyár befektetőire és a városvezetésre borította az asztalt a beruházás ellen tiltakozó tömeg, derül ki az ATV riportjából.

Arról beszélt: „Bízom abban, hogy Debrecen polgárainak sokkal konszolidáltabb, kiegyensúlyozottan a véleménye a Debrecenben kialakult folyamatokról, mint ami ezeken közmeghallgatáson zajlott, különösen a január 20-ai, amin, amelyen tettlegességig fajult a helyzet”.

Ezért úgy véli, hogy a szakmai kérdések helyét is politikai kérdések vették át. Ezen a ponton legfeljebb közvélemény-kutatást hajlandó tartani a városvezető, amiről már az első, szintén botrányba fulladt meghallgatás után is beszélt.

Korábban a Házon Kívül arról tudósított: A helyiek nem szeretnének egy akkumulátorgyár szomszédságában élni, a legtöbben a gyár vízigénye és a veszélyes anyagok kezelése miatt aggódnak. Úgy tudják, az üzemben nem magyarok fognak dolgozni, és aggódnak, hogy ez a több ezer külföldi ember mivel fogja a szabadidejét tölteni a környéken.

A debrecenieket és a környező településeken élőket január elején tájékoztatták részletesen a beruházásról, de az első közmeghallgatás is káoszba fulladt. A résztvevők változatos módokon jelezték, hogy nem szeretnének egy akkumulátorgyár szomszédságában élni, a polgármester és a kínai cég képviselője pedig órákon át folyamatos pfujolás közepette próbált érvelni.

Nyitókép: RTL

#Belföld#debrecen#akkumulátorgyár#közmeghallgatás#közvélemény-kutatás#polgármester#fidesz

Címlapról ajánljuk