Belföld

Már lehet pályázni a támogatásra, amelyet az Orbán-kormányt megkerülve oszt ki az Európai Unió

rtl.hurtl.hu

2023. január 18. 19:03

Brüsszel a következő két évben csak az uniós értékek védelmére 50 millió eurót, vagyis 20 milliárd forintot ad a tagállamoknak.

Már lehet pályázni a milliárdos támogatásra, amelyet a magyar kormányt megkerülve oszt ki civil szervezeteknek az Európai Unió – írta a hvg.hu. Az Ökotárs Alapítvány vezette konzorcium kiírta az első pályázatokat.

A támogatott célok között szerepel az európai értékek védelme, a kifizetésekhez pedig a kormánynak semmilyen szava nem lehet. 

A most megjelent pályázat egyik típusában legfeljebb 23,5 millió forintos támogatásra lehet jelentkezni, míg a másikon 7,8 millió forintra. 

A „Polgárok, egyenlőség, jogok, értékek” (CERV) programjának keretén belül az EU a következő két évben csak az uniós értékek védelmére 50 millió eurót, vagyis 20 milliárd forintot oszt szét a tagállamokban.

Magyarországon az egyik nyertes a kormány által régóta üldözött Ökotárs Alapítvány vezette négytagú konzorcium, amely összesen 4 millió eurót, vagyis 1,6 milliárd forintot oszt szét pályázatok útján a jogállamiság, a demokrácia, az egyenlőség és az emberi jogok védelme és népszerűsítése érdekében dolgozó hazai civileknek.

Nyitókép: Balogh Zoltán/MTI

#Belföld#európai unió#civil#támogatás

Címlapról ajánljuk