Belföld

Szarvas fideszes polgármestere bejelentkezett a Fudan Egyetemért

rtl.hurtl.hu

2023. január 16. 17:10

A minisztériumtól azt válaszolták az alföldi város önkormányzatának, hogy szükség esetén keresni fogják őket.

Felajánlotta Szarvas fideszes polgármestere, Babák Mihály a Kulturális és Innovációs Minisztériumnak, hogy városa befogadná a Fudan Egyetemet – hangzott el a Telex szerint a Szarvasi Televízió Szóbanforgó című műsorában, ahol Molnár Etele alpolgármester beszélt erről.

Azt mondta egészen pontosan, hogy 

a miniszteri kabinetirodától érkezett egy levél, melyben közlik, köszönettel fogadták polgármester úrnak a felajánlását, hogy Szarvas városa igény esetén befogadná a Fudan Egyetemet.


A miniszter úr méltányolta a nagylelkű felajánlást, és köszöni a segítő szándékot, a nyitottságot ebben, és amennyiben esetleg a későbbiekben ez szükséges lenne, akkor a tárca részéről meg fogják keresni önkormányzatunkat”.

A beszélgetés ominózus részlete a 33. perctől hallható:


A kínai egyetem ügye eredetileg Palkovics Lászlóhoz tartozott, majd az új kormányban már Csák János tárcájához, a Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz került. Csák támogatja a Fudan Magyarországra jövetelét, Orbán Viktor miniszterelnök a december végi kormányinfón azt mondta, a keleti tudásra szükség van.

Az egyetemet eredetileg Budapestre akarták telepíteni értékes ingatlanok kisajátításával, ami ellen az ellenzék már a Fudan érkezésének bejelentése óta tiltakozik, népszavazást is akartak a kérdésről. A Fővárosi Törvényszék azonban elkaszálta a kezdeményezést.

Babák Mihály polgármester beszél a XXV. Kárpát-medencei nemzetiségi napok és aratónapon Szarvas-Ezüstszőlőn 2022. július 16-án. Fotó: MTI/Rosta Tibor.

#Belföld#fudan egyetem#kínai egyetem#szarvas#babák mihály#felajánlás

Címlapról ajánljuk