Belföld

Rákay Philip most a mohácsi csatáról csinál filmet

rtl.hurtl.hu

2023. január 16. 16:12

Rákay azt mondta, „előre megnyugtat minden fanyalgót, nem fogunk győzni a végén”. 

Rákay Philip a mohácsi csatáról tervez filmet csinálni, szúrta ki a Film.hu a köztévé egyik beszélgetős műsorában elhangzott kijelentésre hivatkozva.

Mint ismert, decemberben mutatta be a köztévé az Aranybulla című sorozatot (ami minden idők második legrosszabb magyar produkciójaként szerepel az IMDb-n), jövő márciusban érkezik a mozikba a Most vagy soha!, a producer azonban már egy új filmtervbe is belekezdett: a Magyar Királyság felbomlásához vezető csatából akar játékfilmet forgatni.

„Nekiálltunk a kreatív csapatommal a Mohács írásának” – mondta el Rákay Philip a köztévé Ez itt a kérdés nevű beszélgetős műsorának január 12-i adásában. A folytatásban üzent azoknak, akik kritikusan szemlélik a filmes tevékenységét: 

Előre megnyugtatnék minden fanyalgót, nem fogunk győzni a végén. A hősiességnek és a magyar kiállásnak egy egészen elképesztő példája Mohács.

A film apropóját a mohácsi csata közelgő évfordulója adja, 2026-ban lesz ötszáz éve, hogy a magyar sereg megütközött a török sereggel. A csata katasztrofális vereséggel zárult. A film három év múlva kerülhet mozikba.

Nyitókép: Hábermann Jenő producer, Törőcsik Franciska színésznő, Kriskó László rendező-producer, Rákay Philip producer és Csincsi Zoltán operatőr-producer (b-j) a teljes Aranybulla sorozat stábvetítésén, amelyen meghívott vendégek is részt vettek az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2022. december 22-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd.

 

 

#Belföld#rákay philip#mohács#Mohácsi vész#film#forgatás#aranybulla

Címlapról ajánljuk