Belföld

Rákay Philip sajnálja, hogy nyomorult lúzernek nevezte a Népszava főszerkesztőjét

rtl.hurtl.hu

2023. január 12. 12:25

Németh Péter pedig azt, hogy seggnyalónak nevezte a producert.

Tavaly Németh Péter – még a Hirklikk főszerkesztőjeként – cikket írt Mégis, kinek a Philipje? címmel Rákay Philipről, amiben a kormányközeli filmest szimpla seggnyalónak nevezte, „aki jó pénzért hajlandó bárhova odahajolni”. Rákay április 27-én a Facebook-oldalán válaszolt, a bejegyzésében „nyomorult lúzernek” nevezte Némethet, majd arra utalt, hogy az újságíró és az édesanyja a pártállam idején besúgók voltak.

Németh feljelentette Rákayt, Rákay pedig feljelentette Némethet.

A per vége az lett, hogy mindkét félnek bocsánatot kell kérnie a másiktól. Rákay a Facebookon tette közzé a bocsánatkérést, Németh Péteré pedig a Hírklikk főoldalán fog megjelenni, ahonnan nem vehetik le 72 órán keresztül.

Íme, Rákay Philip bocsánatkérése:

Bocsánatot kérek Németh Péter korábbi Hírklikk és jelenleg újra a Népszava főszerkesztőjétől, mert a 2022. április 27. napján 10:25 órakor közzétett bejegyzésemben olyan szavakat, illetve mondatokat is használtam, amelyekkel azt sugalmaztam, hogy Németh Péter és néhai édesanyja munkahelyi hangulatjelentéseket készítő besúgó ügynökök voltak. Mindezen állításokkal kapcsolatban semmiféle bizonyítékom nincs. Németh Péter állítása szerint ezen állításoknak ténybeli alapjai sincsenek. Bocsánatot kérek Németh Pétertől azért is, mert „nyomorult lúzer”-nek neveztem ugyanezen bejegyzésemben.

Íme Németh Péter bocsánatkérése:

Bocsánatot kérek Rákay Philiptől, mert a 2022. március 27. napján megjelent »Mégis, kinek a Philipje?« című véleménycikkemben úgy fogalmaztam vele kapcsolatban, hogy »én szimplán olyan seggnyalónak tartom, aki jó pénzért hajlandó bárhova odahajolni.« Bocsánatot kérek Rákay Philiptől azért is, mert azt írtam róla, hogy: »szar bugyog a száján«.

A kölcsönös bocsánatkérés után a Telex megkereste a jelenleg a Népszava főszerkesztőjeként dolgozó Németh Pétert, aki elmondta, hogy kikérte a saját magára és elhunyt édesanyjára vonatkozó állambiztonsági iratokat, amelyekből kiderült, hogy sem ő, sem az édesanyja nem volt besúgó. Németh anyja olyannyira nem volt besúgó, hogy róla írtak jelentéseket.

Nyitókép: Rákay Philip a Várkert Bazárban 2022. január 17-én – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#politika#népszava#rákay philip#bocsánatkérés#németh péter

Címlapról ajánljuk