Belföld

Sapkában és kabátban, 11 fokban tanulnak egy szombathelyi iskola tanulói

rtl.hurtl.hu

2023. január 10. 15:16

Radiátort cseréltek a téli szünet alatt. 

Tizenegy fok van a Váci Mihály Általános Iskola egyes tantermeiben – írja a Nyugat.hu a szülői munkaközösség egyik tagja, Németh Lászlóné információira hivatkozva. 

Az iskolát a Szombathelyi Távhő fűti. Az iskolában a téli szünetben radiátort cseréltek, Németh Lászlóné úgy tudja, a rendszert most légteleníteni kellene, ennek hiányában nincs most fűtés. Az ő gyermeke harmadik osztályos, nehezen tudja megoldani az otthoni felügyeletét, több szülő viszont nem engedte iskolába a gyereket.

Mutatott néhány képet, amin látszik, hogy

a gyerekek kabátban, sapkában vannak az osztályteremben.

Németh Lászlóné azt mondja, az iskola vezetése megpróbálja megoldani a helyzetet, többször egyeztettek a tankerülettel is.

A Nyugat.hu-nak a Szombathelyi Tankerületi Központ azt írta, hogy folyamatosan dolgoznak azon, hogy a lehető legrövidebb idő, várhatóan egy-két nap alatt megoldódjon az egész probléma. A tankerület szerint csupán az iskola egyik részében van hideg, az intézményvezető jelenleg az oktatás átszervezésével kezeli a helyzetet.

Az épületbe a Nyugat.hu újságírói viszont nem léphettek be, így csak telefonon tudtak beszélni Németh Gábor igazgatóval. Ő azt mondta, a tankerület karbantartó csoportja is dolgozik a helyzet megoldásán. 

Németh elismerte, hogy vannak olyan tantermek, ahol csak 10-11 fok van, hétfő óta igyekeznek az osztályokat a melegebb tantermekbe költöztetni, de nincs annyi üres, fűtött terem, amennyire szükségük lenne. 

Kérdésre elmondta, hogy valóban több gyerek is otthon maradt, azonban csak az alsó tagozatból, a hiányzás pedig nem számottevő.

Nyitókép: Németh Lászlóné / nyugat.hu

#Belföld#hőfok#18 fok#iskola#energiaválság#fűtés#szombathely

Címlapról ajánljuk