Belföld

Hadházy Ákos kikosarazta Márki-Zay Pétert

rtl.hurtl.hu

2023. január 10. 13:30

Szerinte az újabb egyszemélyes törpepártok csak még mélyebb apátiába sodorják az egyébként is csalódott ellenzéki szavazókat.

Mindenki Magyarországa Néppárt néven alakít új pártot Márki-Zay Péter – tudta meg az Index. A formációt a portál szerint a jövő évi európai parlamenti és önkormányzati választásokra hozzák létre.

Márki-Zay Péter annyit közölt, hogy elsősorban nem hódmezővásárhelyi kötődésű személyekkel hozzák létre a pártot, amelynek székhelye ugyanakkor megegyezik az ő hódmezővásárhelyi otthonának címével. A tagtoborzást a bejegyzést követően kezdik meg.

Először alakuljon meg a párt, utána várjuk a tagokat

– közölte Márki-Zay Péter, aki kérdésre annyit elárult, hogy örülne, ha az önálló pályán mozgó Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő is csatlakozna hozzájuk.

Hadházy Ákos a Facebook-oldalán úgy reagált, hogy nem kíván részt venni a párt munkájában.

Elmondtam neked személyesen is többször, de a jelek szerint nyilvánosan is szükséges: bármilyen új pártot csak erős alapokon, széleskörű összefogással, megfelelő időben szabad elindítani

– közölte a politikus Márki-Zay Péternek címzett üzenetében. Szerinte ennek hiányában

a legjobb szándékkal indított kezdeményezés is csak egy lesz az egyszemélyes törpepártok szomorúan hosszú sorában.

Hadházy Ákos úgy véli, bárkinek, aki új ellenzéki formációban gondolkodik, nem szabad hamis reménnyel kecsegtetni az egyébként is csalódott ellenzéki szavazókat, hogy a projekt bukása után még mélyebbre süllyedjenek az apátiában. Szerinte a pártalapításnál most fontosabb ellenzéki feladat a valódi, tisztességes választások feltételeinek kivívása.


Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#márki-zay péter#hadházy ákos#párt#ellenzék

Címlapról ajánljuk