Belföld

A pénz miatt szakított a Fekete Vonat

rtl.hurtl.hu

2023. január 10. 16:22

Nem hozott annyi bevételt a koncert, mint remélték. 

Hétfőn érkezett a hír, hogy a szombati Aréna-koncert után lefújta a Fekete Vonat a tavaszi fellépését, sőt, a későbbiekben egyáltalán nem lépnek fel újra.

A hírrel kapcsolatban felröppent, hogy veszteséges volt a buli, és több lap is pedzegette, hogy pénzügyi okai voltak a szakításnak.

A Telex most megtudta, hogy a január 7-i koncert előtt az együttes két tagja, Mohamed Fatima és Beat durván 4-4 millió forint előleget vett fel.

Ez az összeg végül jócskán meghaladta azt, ami honoráriumként járt volna nekik. A szerződés szerint a profit 20 százalékára voltak jogosultak, de a várakozásoktól elmaradó jegyárbevétel miatt a nagyszabású, nagy költségvetésű rendezvény csak minimális nyereséget hozott a produkciónak, ami nem fedezte volna az ilyen nagyságrendű gázsit.

Balassa János, a produkciót szervező InConcert Produkció ügyvezetője a Telexnek azt mondta, a haszon jócskán elmaradt attól, amiben reménykedtek, így nem jött létre az a mértékű profit, ami lehetővé tette volna a jelentős és merőben szokatlan gázsielőlegek feletti összegek kifizetését.

Balassa hozzátette, hogy 

  • ugyan volt róla szó, hogy állami támogatást és szponzorációt kapnak a koncertre, ám ebből végül semmi nem lett,
  • a jelenlévő 10 200 emberből csupán mintegy 7200 jegy volt értékesített jegy, az összes többi tiszteletjegy volt
  • a gázsielőleg papíron tartozást jelent, ettől azonban Balassa eltekint.

LL Junior nem kért előleget, ő csak a szerény nyereség rá eső részét kaphatja meg, amit egyébként a koncert fináléjában fellépő Cseppkő Gyermekotthoni Központnak ajánl fel. 

Nyitókép: Reggeli 

#Belföld#fekete vonat#Beat#ll junior#mohamed fatima

Címlapról ajánljuk