Belföld

Vigyázat, hidegzuhannyal kezdődik az év azoknak, akik elmulasztották megkötni a kötelezőt

rtl.hurtl.hu

2023. január 9. 6:59

A fedezetlenségi díj 2023-ban átlagosan több mint 15 százalékkal emelkedett. 

Legkésőbb december végéig kellett új biztosítási szerződést kötni azoknak az autósoknak, akik november végével mondták fel az előző szerződésüket. Ha ezt elmulasztották, a gépjármű nem lesz biztosítva, ami jelentős anyagi kockázatot jelent az üzembentartónak, írja hétfői közleményében a Bank360.hu.

Mint írják, a fedezetlenségi díj, amelyet a kockázatviselés nélküli időszakra kell fizetni, 2023-ban átlagosan több mint 15 százalékkal emelkedett. 

A legnagyobb mértékű növekedés a 71-180 kW teljesítményű autóknál volt, két kategóriában is 16 százalék körüli. A 38-50 kW-os autóknál 14 százalék volt a díjemelkedés mértéke. A fedezetlenségi díjat egy új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) megkötésénél mindenképpen meg kell fizetnünk visszamenőleg arra az időszakra, amikor az autónkra nem volt érvényes kgfb szerződés, emlékeztet a Bank360.hu.

A biztosítási díjak ennél jóval kisebb mértékben, átlagosan mindössze 5 százalékkal emelkedtek. Az átlagos állománydíj 46,7 ezer forint volt 2022. szeptember végén.

Nyitókép (illusztráció): Bess Adler/Bloomberg via Getty Images

#Belföld#kötelező biztosítás#autó

Címlapról ajánljuk