Belföld

Kiderült, ki fizethette Orbánék homárját Rómában

rtl.hurtl.hu

2023. január 5. 8:09

Bár a miniszterelnök sajtófőnöke szerint Orbán Viktor maga finanszírozza magánprogramjait, a Blikk értesülése szerint ezúttal a római magyar nagykövetség látta vendégül.

A római magyar nagykövetség foglalta le az asztalt Orbán Viktor miniszterelnök és feleségének tengerparti ebédjéhez, mégpedig egy nappal a pápai ravatal meglátogatásának napján elköltött ebéd előtt. Ugyancsak a diplomáciai képviselet rendezte a hírességek körében felkapott La Bussola étterem által kiállított számlát – írta a csütörtöki Blikk.

Az ebéd nem szerepelt Orbán Viktor hivatalos programjában. A Miniszterelnökség nem árulta el a lapnak, hogy magánprogram esetén hogyan kell eljárni a hivatalos protokoll szerint, például kell-e ellenőrizni az étterem személyzetét.

A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan ugyanakkor az RTL Híradónak azt mondta, hogy Orbán maga finanszírozza a magánprogramjait.

 

Havasi Bertalan ezt csütörtökön a Telexnek is megismételte, és álhírnek minősítette a Blikk értesülését.

A Blikknek megszólalt Dario Paradisi, a La Bussola vezetője – elmondta, nagyon örültek Orbán Viktor megtisztelő látogatásának. Az étteremben gyakran fordulnak meg ismert személyek, például az AS Roma világbajnok játékosa, Francesco Totti vagy Antonio Conte, a Juventus futballistája.

Orbán Viktor előételnek nyers kagylót és tengeri halat fogyasztott, majd homárt evett katalán módra (azaz paradicsomos-citromos-lilahagymás homársalátaként). Lévai Anikó eközben polipsalátát és halpástétomot ebédelt. A kiruccanásról készült videó szerint a magyar miniszterelnök olasztudását is megvillantotta.

 

Nyitókép: YouTube

 

 

#Belföld#homár#róma#xvi. benedek#ravatal#vatikán#nagykövetség#diplomácia#orbán viktor#lévai anikó

Címlapról ajánljuk