Az NNK még figyeli a kínai járványt, miközben Európa nagy része már lépettAz unió szerint érdemes lenne tesztelni a Kínából érkezőket, a Nemzeti Népegészségügyi Központ még kivár.
Belföld

Az NNK még figyeli a kínai járványt, miközben Európa nagy része már lépett

rtl.hurtl.hu

2023. január 5. 19:05

Az unió szerint érdemes lenne tesztelni a Kínából érkezőket, a Nemzeti Népegészségügyi Központ még kivár.

Az uniós tagországok egészségügyi minisztereit tömörítő testület a koronavírus-járvány újabb hullámát megelőzni hivatott szabályok összehangolását javasolta szerdán, és arra bátorított, hogy a tagállamok rendeljék el a Kínából érkezők tesztelését.

Ennek kapcsán kereste meg a hvg.hu a Nemzeti Népegészségügyi Központtól (NNK), hogy javasolnak-e a kormánynak ilyen intézkedés bevezetését?

Azt is megkérdezték, van-e más óvintézkedés, amelyet indokoltnak látnak bevezetni a Kínában terjedő járvány behurcolásának megelőzésére?

Az NNK egyik kérdésre sem adott egyértelmű választ lapnak. Azt írták, figyelik a járvány alakulását és indokolt esetben javaslatot tesznek járványügyi intézkedésekre.

Németország, Belgium és Svédország csütörtökön jelentette be, hogy kötelezővé teszi a koronavírus-teszt elvégzését a Kínából érkezők számára.

Korábban Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország, Dél-Korea és az Egyesült Államok is szigorított a beutazási követelményeken a Kínából érkező látogatók esetében.

Nyitókép: Kínából érkező utasok a londoni Heathrow repülőtéren. Fotó: MTI/EPA/Andy Rain.

#Belföld#koronavírus#koronavírus-járvány#kína#nemzeti népegészségügyi központ#NNK#tesztelés

Címlapról ajánljuk