Belföld

Pintér Sándorék legutóbbi terve miatt lemond a tanártüntetések egyik emblematikus alakja

rtl.hurtl.hu

2023. január 4. 13:49

Simkó Edit szerint a belső teljesítményértékelés besúgást és nemtelen versengést generál az éhbérért dolgoztatott rabszolgák közt. 

Pintér volt az utolsó csepp a pohárban, ráadásul mérgező csepp

írta Facebook-oldalán Simkó Edit magyartanár, aki szerdai bejegyzésében közölte: eldöntötte, hogy beadja lemondását.

Simkó Edit tavaly a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) SZABAD-díjának jelöltjei közt volt, miután munkahelyén, egy budapesti iskolában egyedül kezdett polgári engedetlenségbe, vállalva a munkahelyi feszültségeket is kollégáival. Az általa emberellenesnek tartott oktatási rendszer ellen tiltakozott, és szolidaritásra szólított fel.


Mint szerdai bejegyzésében írta, az háborította fel, hogy a kormány belső teljesítményértékelési rendszert vezetne be az iskolákban.

Egy tudatlan ember teljes dilettantizmusa és gonoszsága tükröződik [Pintér Sándor] legújabb ötletéből

– írta Simkó Edit, aki szerint ez besúgást és nemtelen versengést fog generálni „egy rakás éhbérért dolgoztatott rabszolga között”.

A magukat intézményvezetőnek vélők, akik valójában maguk is rabok, hatalommámort kaphatnak, ha gyengék, és kéjjel büntetnek és jutalmaznak

– közölte. A tanárnő úgy gondolja: ha ezt a rendszert tovább szolgálná, akkor magát árulná el és mindazokat, akikkel kapcsolatba kerül.


A bejegyzés végén Mérő László írását ajánlja a HVG ünnepi számából, amely szerint akkor lehet változást elérni az oktatásban, ha tízezer tanár egyszerre felmondana. A matematikus szerint ebben az esetben az államnak nem lenne más választása, mint hogy valódi lehetőségekkel és elfogadható fizetésekkel próbálja visszacsábítani őket a pályára.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#simkó edit#oktatás#tiltakozás#felmondás#pintér sándor

Címlapról ajánljuk