Belföld

Farkas Flórián írta alá a szerződéseket, de Polt Péter szerint nem vett részt a Híd a munka világába programban

rtl.hurtl.hu

2022. december 23. 10:27

A 24.hu vette észre, hogy Polt Péter legfőbb ügyész érdekes választ adott Vadai Ágnes DK-s képviselő írásbeli kérdésére. 

Mint ismert, bizonyítottság hiányában hét év után megszüntette a nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Híd a munka világába programjának ügyében. A Farkas Flórián volt fideszes országgyűlési képviselő nevével összeforrt roma felzárkóztatási program miatt 2015-ben indult eljárás költségvetési csalás gyanúja miatt Hadházy Ákos ellenzéki képviselő feljelentése nyomán. Az eredetileg ötmilliárd forintos, később 1,6 milliárdos költségvetésűre csökkentett program miatt az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala, az OLAF is vizsgálódott. Az ügyben az Integritás Hatóság a nyomozás megszüntetése után az ügyészséghez fordult:


Vadai Ágnes Polt Péternél arról érdeklődött, hogy miért szüntették meg a nyomozást. Polt válaszában leszögezte, hogy a nyomozó hatóság megalapozottan döntött az eljárás megszüntetéséről, a nyomozás során több mint 110 tanút hallgattak ki, öt embert gyanúsítottként. Azzal kapcsolatban, mi eredményezte a hét évig tartó nyomozást, Polt azt írta: „a nagy terjedelmű, bonyolult jogi megítélésű ügyben az eljárási cselekmények nagy száma, a gyanúsítottak védekezésének ellenőrzése, a beszerzett bizonyítékok értékelése”.

Farkas Flóriánnal kapcsolatban a válaszban közölte: „ő jegyezte ellen a támogatási szerződést, az ÖRO és az RNKFMI (Roma Nemzetiségi Kulturális és Foglalkoztatási Módszertani Intézményhálózat) között létrejött megbízási szerződést és annak 1. számú módosítását, valamint több, a projekt végrehajtása során megvalósított beszerzés alapját képező szerződést.” Hozzátette azonban, hogy 

a volt fideszes képviselő a projekt megvalósításában nem vett részt.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#farkas flórián#hadházy ákos#ORÖ#vadai ágnes#híd a munka világába

Címlapról ajánljuk