Belföld

Milliárdokat osztott szét az éjjel a kormány, a henteseknek és a panzióknak is jutott

rtl.hurtl.hu

2022. december 23. 9:07

A Szülőföldön magyarul program kárpátaljai támogatási összegét 1,48 milliárd forinttal emelték meg.

A Magyar Közlöny friss száma szerint a kormány a turisztikai szálláshelyek, vendéglátóhelyek, turisztikai attrakciók részére 2024–2027 között összesen 150 milliárd forint többletforrást szavazott meg, de nem feledkezett meg a kormányzati infokommunikációs szolgáltatásokról sem, arra 2024. évtől kezdődően évente beépülő jelleggel 80 millió forintot adott, írta meg az Mfor.hu.

A lap szerint az úgynevezett gyármentő program hitelekről szóló részéhez 2,4 milliárd forintot adott a kormány kamatkiegyenlítésre, valamint  meghatározták, hogy 15,4 milliárd forintnak rendelkezésre kell állnia a központi költségvetés Eximbank Zrt. kamatkiegyenlítését finanszírozó kiadási előirányzatán.

A kormány a határ menti ukrán területeken az  illegális hulladékelhagyást megelőző beruházásokhoz kapcsolódó, szemléletformálást célzó intézkedésekhez 916 millió forintos költségvetési támogatást nyújtott. Nem feledkezett meg a kis hentesüzletekről sem, a megnövekedett költségeikhez 4,5 milliárd forintnyi segítség vehető igénybe.

A Szülőföldön magyarul program kárpátaljai támogatási összegét pedig 1,48 milliárd forinttal megemelte.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#költségvetés#pénzosztás#hentes#panzió#idegenforgalom

Címlapról ajánljuk