Belföld

Már hivatalosan is létezik Jakab Péter új pártja, ami nem is egy párt

rtl.hurtl.hu

2022. december 23. 17:41

Egy hagyományőrző egyesületből lett A Nép Pártján Mozgalom, ami még nem párt, de már legalább létezik.

Még másfél éve alapított egy hagyományőrző egyesületet Jakab Péter, amit a Jobbikból való távozása után átnevezett, és A Nép Pártján néven használ politizálásra. Most azt írta Facebookon: „Végre! Megjött a bírósági végzés, immár hivatalosan is létezik A Nép Pártján Mozgalom, bejegyeztek bennünket!”

Hozzátette: „nemcsak jogilag létezünk, hanem azon túl is, méghozzá 20 ezer jelentkezővel, hús-vér, tenni akaró magyarokkal, jobboldali és baloldali aktivistákkal, hamarosan országos lefedettséggel”. Arról is írt: „új ellenzéket építünk, amelyik nem alkuszik a Fidesszel!”

A HVG rámutatott, hogy Jakab kerülte a „párt” szót a bejegyzésben. A december 16-i bírósági végzésből ki is derül: bár politikai tevékenységet végez, a mozgalom jogilag nem párt, Jakab pedig – bár a mozgalom képviselőjeként emlegeti magát – igazából az elnök.

Az új formáció – hivatalos és teljes nevén A Nép Pártján Mozgalom - Magyarország Egyesület – ugyanis a december 16-i változásbejegyzés előtt még Összefogással Térségünkért Hagyományőrző Egyesület néven működött 2021 áprilisa óta.

Az egyesület tavalyi évet záró mérlegbeszámolója szerint 2021-ben 323 ezer forint bevételéből 150 ezret költött céljai megvalósítására. Céljai közt pedig a hagyományőrzést és a hazafias nevelést tüntette fel, de járványvédelmi eszközöket is gyűjtöttek egy általános iskolának.

Nyitókép: Kovács Attila / MTI

#Belföld#jakab péter#párt#mozgalom#a nép pártján#jobbik

Címlapról ajánljuk