Belföld

A tanárok javaslatcsomagot vittek Pintér Sándornak, de csak egy főosztályvezetőig jutottak

rtl.hurtl.hu

2022. december 22. 5:53

Egy főosztályvezető vette át a küldeményt.

Sem Pintér Sándor, sem Maruzsa Zoltán államtitkár nem fogadta a Civil Közoktatási Platform tagjait, akik tegnap délután nyújtották át javaslatcsomagot a belügyminisztériumban. Csupán egy főosztályvezetővel találkozhattak, aki átvette a küldeményt, írja a Népszava.

A szervezet arra reagált, hogy Pintér a pedagógusokkal való konzultáción arról beszélt: a tanárok csak kritizálnak, de konkrét javaslatokat nem tesznek. A csomagot és a hozzá tartozó levelet Juhász Ágnes, a Civil Közoktatási Platform munkacsoport vezetője, és Miklósi László, a Történelemtanárok Egyletének elnöke adta át.

Juhász a minisztériumi beszélgetés hangvételét korrektnek nevezte. Miklósi arról beszélt, hogy azt ígérték: az igazgatási szünet január 8-i vége után harminc nappal, vagy előbb adnak választ a javaslatcsomagra.

„Ami számomra újdonság volt, hogy hallottuk azt is, hogy miniszter urat érdekli a közoktatás, én bevallom, ebben péntek után nem voltam ennyire biztos” – tette hozzá. Arról is beszélt, gesztusértékűnek tartja, hogy a csomagot nem Pintér Sándor és nem is Maruzsa Zoltán vette át, szerinte illett volna, hogy legalább az államtitkár fogadja őket.

Nyitókép: Martin Divisek/MTI/EPA

#Belföld#belügyminisztérium#pintér sándor#egyeztetés#tanár#pedagógus

Címlapról ajánljuk