Belföld

Orbán Ráhel ma is úgy gondolja, hogy ő és férje, Tiborcz István a saját lábukon állnak

rtl.hurtl.hu

2022. december 22. 11:52

A miniszterelnök lánya betekintést engedett családi élete és szakmai előmenetele kulisszatitkaiba is. És a hugával, Sárával való közös munkájáról is beszélt.

Hosszú interjút adott a Mandinernek Orbán Viktor legidősebb lánya, Orbán Ráhel, Tiborcz István felesége. 

Az interjú annak taglalásával kezdődik, hogy az 1989-ben született Ráhel milyen kislány volt; hogy közel áll-e a testvéreihez; hogy hány nyelven beszél; hogy fontos-e a hit az életében, majd előkerül a kérdés: Milyen ember otthon Orbán Viktor?

Olyan nagypapa, aki munkából hazafelé gyakran meglátogatja az unokáit. Olyan apa, aki besegít a tanulásban a francia forradalomról szóló témazáró előtt. Olyan ember, aki bármikor képes egy Gyalog galopp-idézetet mondani, és fejből tudja az összes Rejtő Jenő-könyv első sorát. Nem mellékesen nagyon jó vele römizni

– tudhatjuk meg Orbán Ráheltől.

A miniszterelnök lánya elmondja, hogy a történelem és a politika napi szinten téma náluk, de ez nem a pártpolitikát jelenti. Mint mondja, a szülei számára mindig fontos volt a múlt és a jelen tisztelete is, amit egy példával érzékeltet is:

Horn Gyulát például Horn Gyula bácsinak kellett hívnunk. 

Az interjú készítője a Tiborcz Istvánnal való első találkozásról is többet szeretne tudni:

2007 márciusában volt, egy közös barátunk mutatott be egymásnak minket. A feltámadási misén találkoztunk, de egészen véletlenül másnap ismét összefutottunk. Akkor kezdtünk el beszélgetni

– emlékszik vissza a miniszterelnök lánya, aki az akkori érzéseit is megosztja: „Nagy hatással volt rám, biztos voltam benne, hogy vagy nagyon sokáig leszünk együtt, vagy soha többet nem találkozunk.”

Később szóba kerül a hírhedt „saját lábunkon állunk” kijelentés is, amit Orbán Ráhel akkor írt ki a Facebookra, amikor sokan szóvá tették, hogy  egy drága svájci vendéglátóipari főiskolára iratkozott be. „Férjemmel önálló családunk van, saját lábunkon állunk, saját erőnkből boldogulunk, saját életünket éljük" – Orbán  Ráhel ezt ma is ugyanígy gondolja, mondja az interjúban.

A külföldi tanulmányairól szólva megjegyzi még, hogy rengeteg külföldi barátra és nemzetközi kapcsolatra tett szert.

Külföldön nem számít, hogy kinek a lánya vagy, az a lényeg, hogy ki mit tett le az asztalra

– szögezi le a miniszterelnök lánya.

Mint arról beszámoltunk, a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó kastélyban, a Botaniq Turai Kastélyban is lenyomott egy bulit Justin Bieber az idei Sziget-koncertje után. Ez is szóba kerül az interjúban. 

…nagy öröm volt, hogy minket választott. Nagyon sok munkánk van benne a kollégákkal, hogy külföldön is pozicionáljuk a kastélyt

– adott hangot örömének Orbán Ráhel.

A beszélgetésből kiderül, hogy maga az interjú is egy olyan szállodában készült, amelyben Tiborcz István cége, a BDPST érdekelt.  A BDPST Group két szálloda kapcsán is együttműködési megállapodást írt alá az InterContinental Hotels Group képviselőivel, írta meg a 444. Az itt idézett, baráti hangulatú interjú pont az egyikben, a nemrég megnyitott Verno House-ban készült.

Orbán Ráhel elárulta azt is, hogy a szálloda művészeti koncepcióját nem más, mint Sári húga állította össze.

Ő álmodta meg egyébként a művészeti koncepciót a Botaniq Turai Kastélyban is

– árult el további részleteket család és munka összefonódásáról Orbán Viktor lánya.

Sőt elmondta azt is, hogy bár tavaly Marbellába költözött a családjával, azóta újra itthon horgonyoztak le:

Újra Budapesten élünk, egy év elég volt külföldön.

Nyitókép: Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István egyházi esküvője a Margit körúti ferences templomban 2013. szeptember 7-én. Fotó: Burger Barna / MTI

#Belföld#Orbán Ráhel#tiborcz istván#orbán viktor

Címlapról ajánljuk