Belföld

Nem ijedtek meg kollégájuk kirúgásától a pécsi tanárok, folytatják a polgári engedetlenséget

rtl.hurtl.hu

2022. december 20. 19:07

A Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium tanárai bejelentették, hogy folytatják a polgári engedetlenséget.

Folytatják a december 5-én elkezdett polgári engedetlenséget annak a pécsi középiskolának a tanárai, ahonnan kedden kirúgtak egy kollégájukat. A Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum öt tanára egyúttal egyenlő bánásmódot is kért a kedd esti közleményben.

A tanárok között van történelem-, magyar-, színjáték-, filmelmélet- és kreatívmozgás-tanár is. A Facebook-poszjukban azt is leírták, hogy eddig hány órájukat érintette a polgári engedetlenség.


A Pécsi Művészeti Szakgimnázium drámaszakos tanárának kedd délelőtt mondtak fel azonnali hatállyal. Az ATV szerint a tankerület és az iskola vezetése azzal indokolta a pedagógus munkaviszonyának megszüntetését, hogy túl sokszor vett részt a polgári engedetlenségi akciókban.

A PDSZ azt írta, hogy az említett pedagógus volt az eddigi pécsi akciók egyik szervezője, a pécsi tüntetésen ő konferált.

Budapesten ősszel 13 tanárt bocsátottak el polgári engedetlenségi akcióban való részvétel miatt. A kirúgott pedagógusok a Karinthy Frigyes Gimnázium, a Vörösmarty Mihály Gimnázium, az Eötvös József Gimnázium és a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai voltak. 

Nyitókép: Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum Fotó: Google Street View

#Belföld#kirúgás#tanítás#pécs#Pécsi Művészeti Gimnázium#Polgári engedetlenség

Címlapról ajánljuk