Belföld

Az argentin nagykövet elhatárolódott Németh Szilárd fehér keresztényezős vb-posztjától

rtl.hurtl.hu

2022. december 20. 14:23

A nagykövet lényegében minden egyes, az országának tulajdonított jelzőtől elhatárolódik, és a mesztic Amerika értékeit vallja magáénak. 

Az argentin válogatott, ahogyan az argentin emberek, a mesztic Amerika értékeit képviselik, és elutasítanak mindenféle faji, vallási, nemi és társadalmi diszkriminációt

– így reagált a Telex kérdésére Hernán María Patiño Mayer, Argentína magyarországi nagykövete, Németh Szilárd fideszes képviselő gratuláló posztjára. 

Németh a futball-vb döntője után azt írta Facebookon az argentin siker apropóján, hogy „fehér, keresztény, európai értékeket képviselő ország lett a világbajnok. Hajrá, Argentína!” Németh meglátását aztán párttársa, Boldog István egészítette ki egy olyan poszttal, ahol az afrikaiakat állította szembe a keresztényekkel.

Az argentin nagykövet lényegében minden egyes, az országának tulajdonított jelzőtől elhatárolódik, és a mesztic Amerika értékeit vallja magáénak. A mesztic a fehér bevándorlók és az őslakos dél-amerikai indiánok keveredéséből kialakult népcsoport, pontosan olyan „kevert fajú nép”, amiről Orbán Viktor elhíresült beszédében azt mondta, a magyarok nem ilyenek, és nem is akarnak ilyenek lenni.

Arról, hogy Argentína etnikai összetétele a vb-győzelem kapcsán hogyan került előtérbe, és hogyan vált ki (kreált) vitákat Magyarországon kívül is, keddi cikkünkben számoltunk be

Nyitókép: Németh Szilárd. MTI/Kovács Tamás.

#Belföld#németh szilárd#argentína#rasszizmus#nagykövet#argentin nagykövet

Címlapról ajánljuk