Belföld

Már az előválasztásról egyeztetne az MSZP

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. december 14. 14:48

Nem lát más lehetőséget az MSZP társelnöke a 2024-es önkormányzati választás jelöltjeinek kiválasztására, mint az előválasztást. A szocialisták jövő év elején párbeszédet kezdeményeznek erről a többi „demokratikus ellenzéki párttal”.

Kunhalmi Ágnes, az Magyar Szocialista Párt társelnöke egy szerdai budapesti háttérbeszélgetésen azt mondta, az MSZP párbeszédet kezdeményez a 2024-es önkormányzati választás jelöltjeinek kiválasztásáról a többi „demokratikus ellenzéki párttal”, jelentette az MTI.

Nem minden helyen akarnak előválasztást, de ahol nincs konszenzus a jelöltről, ott mindenféleképpen ezt az eszközt szeretnék használni, mondta Kunhalmi Ágnes, hozzátéve, hogy azt viszont el akarják kerülni, hogy a pártközpontok mondják meg, ki a jelölt.

Kunhalmi véleménye szerint egyetlen DK-s, momentumos és szocialista polgármesterjelölt sem képes egyedül nyerni a nemzeti együttműködés rendszerében, és egyetlen ellenzéki kihívó kell a fideszes jelölttel szemben.

A társelnök szólt arról is, hogy nem az előválasztás volt a tavaszi választási vereség oka, hanem a háborúra adott ellenzéki válasz.

A háttérbeszélgetésen jelen volt Komjáthi Imre társelnök is, aki közölte, hogy az MSZP vezetése intenzív pártépítésbe kezdett, új tagjai vannak a pártnak és új alapszervezetek is alakulnak. A választásoknál ugyanis tagságra lesz szükség, ha ezt egy párt elhanyagolja, komoly problémákkal fog küzdeni.

Komjáthi Imre közölte, arra készülnek, hogy a 2024-es európai parlamenti választáson egyedül indul az MSZP, de nyitott az együttműködésre.

Nyitókép: Komjáthi Imre és Kunhalmi Ágnes az MSZP 1956-os ünnepi megemlékezésén Budapesten, Nagy Imre szobránál, 2022. október 23-án – Fotó: Mónus Márton / MTI

#Belföld#előválasztás#ellenzéki összefogás#önkormányzati választás#mszp#kunhalmi ágnes

Címlapról ajánljuk